Почина Георги Софкин

1
Най-известният малък човек е издъхнал навръх Деня на будителите
Най-известният малък човек е издъхнал навръх Деня на будителите Снимка: NOVA

До кончината му се е стигнало след множество наранявания

63-годишният Георги Софкин почина след фатално падане.

Най-известният малък човек е издъхнал навръх Деня на будителите - 1 ноември.

"За съжаление, можем да потвърдим, че Георги Софкин почина и има смъртен акт при нас", коментираха пред "България Днес" от Община Тополовград. Софкин е родом от южното градче, където новината за кончината му бързо се разпространява.

Малкият човек е издъхнал във вторник вечерта в интензивното отделение на болницата в Стара Загора. В областния град Георги живееше през последните години.

"Информацията, с която разполагаме, е, че е паднал и е получил множество наранявания, които са довели до смъртта му. Социален работник от болницата се свърза с нас, за да ни съобщи тъжната вест", обясниха от Общината в Стара Загора, като посочиха, че не могат да предоставят повече подробности.

Национална организация "Малки български хора" признаха, че не знаят за кончината на Софкин, и с изненада научават от медията за неговата смърт. Асоциацията е създадена от група хора с нисък ръст през 1996 г., като именно Георги Софкин е неин пръв президент.

Най-известният малък човек у нас се прочу в цяла България покрай участието си във "ВИП брадър" през 2016 г. Тогава във визитката си високият 136 см колорит обяви, че е участвал в първия български порнофилм през 1990 г. Също така е и двукратен световен шампион по бадминтон.

До вчера следобед Софкин не беше погребан и нямаше яснота кога ще бъде изпратен в последния си път. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари