Почина барабанистът Джордж Браун

1
Той беше съосновател на групата Kool & The Gang
Той беше съосновател на групата Kool & The Gang Снимка: Omar Vega/Invision/АР

Той беше съосновател на групата Kool & The Gang

Джордж "Фънки" Браун, съосновател и дългогодишен барабанист на група Kool & The Gang, участвал в създаването на хитове като Тоо Hot, Ladies Night, Joanna и Celebration, е починал в Лос Анджелис на 74 години, съобщи Асошиейтед прес и БТА.

Браун е загубил битката с рака, се посочва в съобщение от Universal Music. По-рано тази година той се оттегли от сцената след почти 60 години и разкри, че е диагностициран с четвърти стадий рак на белите дробове.

Група Kool & The Gang има продадени милиони записи музика в привлекателната смес от джаз, фънк и соул или както Браун обичаше да я определя - "звукът на щастието".

През 1964 г. Браун е съучредител - заедно с басиста Робърт "Кул" Бел, брат му Роналд Бел и китариста Чарлз Смит - на групата носител на награди "Грами", която първоначално е наречена Jazziacs. След няколко години лутане, промени в състава и името на групата, Kool & The Gang блесна в средата на 70-те години с Jungle Boogie и Hollywood Swinging. До средата на 80-те години групата е на върха на славата с хитове като Cherish, Joanna и Celebration, която превзема върховете на музикалните класации и е предпочитана за празничен музикален фон оттогава.

Браун продуцира последния албум на групата People Just Wanna Have Fun през 2023 г. и издава мемоарите си Тоо Hot: Kool & The Gang & Ме.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари