Почернени родители излязоха на протест пред Съдебната палата в Русе

8
Близки и приятели на загинали край Сръбчето младежи искат справедливост
Близки и приятели на загинали край Сръбчето младежи искат справедливост Видео: Кис 13

Близки и приятели на загинали край Сръбчето младежи искат справедливост

Граждани излязоха на мълчалив протест пред Съдебната палата в Русе.

Причина за протеста е разследването на тежката катастрофа на пътя Русе - Мартен от началото на 2020 година (за случая може да си припомните ТУК), при която на място загиват Деница и Батуан.

Организаторите на протеста очакват вече трета година да бъде даден ход на делото, но вместо това, наказателното производство срещу главната обвиняема бива спряно. "Опитват да я изкарат невменяема, а тя работи като асистент при зъболекар. Виждаме я как ходи по заведения", споделиха бащата и чичото на загиналата Деница.

Припомняме ви, че на 28 януари 2020 г. тежкотоварен автомобил с разградска регистрация е пътувал от Русе към Мартен, когато в него се е ударил движещ се в лявата лента лек автомобил „Алфа Ромео“, в който са пътували петима души. Жителите на град Сливо поле претърпяха голяма загуба и обявиха траурни три дни за общината. В черният ден, загинаха момче и момиче на 18 и 17 години (Батуан и Деница), а други две непълнолетни момичета на 15 и 17 години бяха тежко ранени, шофьорката на автомобила, 28-годишната С.Г., също бе ранена и настанена в болница. Причина за катастрофата е високата скорост, която е било 140 км/ч при разрешени 90. Шофьорът на лекият автомобил е видял прекалено късно завиващия ТИР и в опит за избягване прелита множество пъти и се обръща в насрещната лента, като пада в канавката и оставя на място двете деца.

Жертвите в катастрофата са били ученици в ПГ по икономика в град Русе, които е трябвало да се приберат с автобус от Русе до дома си след втората смяна в училище и са чакали на автобусната спирка, като минаващата от там 28-годишна водачка им е предложила да ги закара.

Батуан е бил абитуриент и бъдещ студент. Деница е била 11 клас в същата гимназия. Приятели на загиналият споделят, че той множество пъти е правил забележка за силната скорост на С.Г. поради факта, че и преди се е прибирал от гимназията до Сливо поле с нея. А за Деница се знае, че това е било първото качване в колата на С.Г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    6
    Реалист
    Ей, не се спряхте с вашата омраза, ей! Как не ви писна да стоите под на хората терасите и да ги следите изкъсо. Работа нямате ли си? Личният ви живот е прекалено скучен ли? Книги ли няма? Как малоумните ви мозъци не се включиха дори за миг, че на тази жена изобщо не и е лесно и с това ще живее цял живот. Държите се все едно е искала да отнеме човешки животи . Много е лесно да съдиш отстрани като разярен пинчер, но ако бяхте на нейното място нямаше да бълвате така за себе си. Спрете с вашата злоба. И помнете, че има един там ,много важен, който гледа. Не вие! Нито пък аз. Не се мислете за Него или пък за Върховния съд !
  • -3
    5
    искаш
    ефективното наказание излиза само от вашите ръце ...и съдя и палач
  • -2
    4
    Случаен
    Всички сме я виждали и по дискотеки и заведения в града, а и самата тя се поства в социалните мрежи. Може би по този начин си лекува амнезията. А наблюдаващия прокурор да си помисли, ако тази трагедия беше сполетяла него, дали би желал такова развитие на събитията?
  • 0
    3
    Искаме справедливост
    Въпросната е Сезен Големанска, снаха на бившия кмет на Сливо поле
  • 5
    2
    Някой си
    А защо на тая "невменяемата" й се крие името, защо я пишат с инициали, хората може да искат да видят що за създание живее сред нас и относно предния коментар - кой е свекър й?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари