Eвропейски държави въвеждат по-строги изисквания към каските за мотористите

0
Промяна в критериите за здравина ще важат за новите модели каски, които излизат на пазара
Промяна в критериите за здравина ще важат за новите модели каски, които излизат на пазара

Промяна в критериите за здравина ще важат за новите модели каски, които излизат на пазара

Каските са задължителни за мотоциклетистите, защото при злополука намаляват риска от смърт с 40 процента, а рискът от черепно-мозъчна травма пада със 70%.

В някои европейски държави като Германия въвеждат все по-строги изисквания към качествата на каските. Сред тях е максимална устойчивост по цялата площ на каската, а не само в определени точки от нея, пише Труд.

Визьорът трябва да издържа на удар със стоманено парче със скорост 60 м/сек (около 216 км/ч). Повишени са критериите за здравина и на каишката за брадата, катарамата и закрепването върху главата на мотоциклетиста.

Каските се тестват в широки климатични амплитуди – от минус 10 до 50 градуса. Досега изискванията при изпитанията бяха само при минус 20 градуса. Промяната отваря възможност на производителите да прилагат нови и високотехнологични материали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари