По-ниски цени на храните през април

0
Понижението с 0,8 на сто за април спрямо март, колкото и малко да е, е добре дошло, особено за страните с ниски доходи на населението и недостиг на храни
Понижението с 0,8 на сто за април спрямо март, колкото и малко да е, е добре дошло, особено за страните с ниски доходи на населението и недостиг на храни

Цените на храните в глобален мащаб са спаднали през миналия месец малко под рекордното за всички времена равнище от месец март, съобщиха от Организацията на ООН за прехрана и земеделие (FAO)

Понижението с 0,8 на сто за април спрямо март, колкото и малко да е, е добре дошло, особено за страните с ниски доходи на населението и недостиг на храни, но предизвикателството пред тях остава, посочи главният икономист на FAO Максимо Тореро, предаде БНР

Заместник-директорът на организацията Йозеф Шмидхубер съобщи, че близо 25 милиона тона зърно не може да бъде изнесено от Украйна предвид блокадата в Черно море и инфраструктурни пречки.

Това не само поддържа международните цени високи, но създава проблем за складиране на зърното, което ще бъде добито това лято, тъй като силозите в Украйна са пълни.

По-рано тази седмица FAO докладваха, че броят на застрашените от глад по света е нараснал с близо 40 милиона през 2021 година. Войната в Украйна прави тези хора още по-уязвими, тъй като Украйна и Русия са производители на храни с глобално значение, а Русия е важна и като доставчик на газ и изкуствени торове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари