По-ниски цени на Черноморието ни през август

0
По този начин инвеститорите компенсират отлива на руски и украински туристи
По този начин инвеститорите компенсират отлива на руски и украински туристи Видео: news7

По този начин инвеститорите компенсират отлива на руски и украински туристи.

До 40% по-ниски цени на пакетните почивки по българското Черноморие предлагат хотелите през август. Причината е опитът на инвеститорите да компенсират отлива на руски и украински туристи. Очаква се до края на сезона спадът от тези посещения да е над 50%, прогнозират от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Според статистиката обаче сериозен отлив има и при туристите от Румъния, Франция и Чехия.

Лятото започна с драстично намаление на почиващите от Румъния, Франция и Русия, за сметка на увеличение на гостите от Полша, Сърбия и Македония. Притокът към курортите ни от граждани на съседните държави обаче е в пъти по-малък от внушителните доскоро половин милион руски туристи.

Данните на статистиката от началото на годината също не очертават оптимистична картина. През първата половина на годината се вижда все по-сериозно увеличение на притока на чужденци към България, но в същото време посещенията с цел почивка и екскурзии намаляват. Едната причина е увеличението на транзитно преминаващите през страната ни туристи.

Все повече са и чужденците, които вместо да отседнат в хотел, почиват в собствения си ваканционен апартамент и дори го дават под наем на познати. Според хотелиери един ваканционен апартамент подслонява до 30 семейства - хора, които все пак оставят пари в местните заведения.

Туроператорите и собствениците на хотели разчитат все повече и на българските туристи, като разработват и специални програми за лоялни клиенти.

Сега надеждите са за пълни хотели и през септември. Тогава се очакват големи групи от Германия и Великобритания, а също и повече българи.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари