По-евтини горива, ако държавата изпълни исканията на превозвачите

0
Транспортният бранш излиза на протест утре
Транспортният бранш излиза на протест утре Снимка: БГНЕС

Горивата ще поевтинеят с до 50 стотинки на литър, ако държавата изпълни исканията ни

Това заяви в предаването „Тази сутрин“ на Би Ти Ви Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

Едно от трите предложения е държавата да започне да възстановява платения то превозвачите акциз върху горивата, поне докато Брюксел не нотифицира изобщо премахването на акциза за определен период от време, каквото се очаква.

Второто предложение е за период от 6 месеца да се премахне биокомпонентата върху моторните горива, а третото – да не се увеличава толтаксата и не се разширява обхвата на пътищата, за които се събира такава такса от товарните превозвачи и автобусите, както предлага от средата на годината.

В сряда превозвачите ще протестират в 6 града из цялата страна (бел.ред. включително и в Русе), като в София ще блокират пространството между БНБ и Народното събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари