Днешният протест на превозвачите се отлага

0
От бранша продължават да настояват акцизът на горивата да бъде намален, да се премахне биодобавката, да се замразят планираните увеличения на тол таксите и обхвата на системата. Настояват и за министерски оставки
От бранша продължават да настояват акцизът на горивата да бъде намален, да се премахне биодобавката, да се замразят планираните увеличения на тол таксите и обхвата на системата. Настояват и за министерски оставки Видео: NOVA

От бранша продължават да настояват акциза на горивата да бъде намален

"Днес протест на превозвачите няма да има. Очевидно правителството не ни иска на законоустановените протести. Имаме всички надлежно издадени документи". Това заяви пред NOVA Димитър Димитров, който е един от организаторите.

Припомняме, че протестите на превозвачите, започнали във вторник, продължиха до късно вечерта. Тежките автомобили не бяха допуснати до центъра на столицата. Около 20:30 часа се стигна и до напрежение. Служители на реда са отишли при протестиращите и са им искали документи за проверка. Заплашили ги, че ще им напишат актове, ако не си тръгнат. Една част от тях напуснали протеста. След полицейско разпореждане, в което се казва, че след 22 часа превозните средства трябва да освободят пътните платна, протестиращите са се изтеглили.

Искам да призова министър Рашков да излезе и да каже кой вчера разпореди да не бъдем допуснати в центъра на София – той ли го е направил или някой друг, който няма правото да прави това”, каза още Димитров.

От бранша продължават да настояват акцизът на горивата да бъде намален, да се премахне биодобавката, да се замразят планираните увеличения на тол таксите и обхвата на системата. Настояват и за министерски оставки.

„Очаквайте скоро нови протестни действия”, добави Димитър Димитров.

Въпреки че организаторите казаха, че протест няма да има, на входа на София към 8 часа имаше десетина камиона. Шофьорите им са разбрали, че отпада и след инструкции се очаква да се изтеглят. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    А що така
    Да не би защото от Боец ги поканиха официално на общ протест пред офиса на Лукойл София, днес,щото всички трезво мислещ знае, че рафинерията печели яко и се гаври с пазара в България. Та в момента на превозвачите им е неудобно или наредено, тактично да не протестират днес, за да не им се налага да обясняват защо не са пред Лукойл.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари