По Дунав се носи бутилка с десетки пожелания на русенци

1
По Дунав се носи бутилка с десетки пожелания на русенци
Снимка: Русе нюз

Бутилка с десетки пожелания, поставени в нея, отплува по водите на Дунав.

Това стана по време на концерта „Дунавски залез”, с който беше закрито третото издание на фестивала за съвременна градска култура „Аз, Градът”.

Десетки деца и техните родители написаха своите пожелания, поставиха ги в специално подготвената бутилка, която с настъпването на залеза бе хвърлена във водите на великата река. Освен пожеланията, на листчетата беше отпечатан и специален текст с координати за връзка с организаторите, на който тези, които намерят бутилката, да се свържат. Преди присъстващите да пожелаят „На добър път“ на бутилката, към небето се отправиха десетки разноцветни балони.

За доброто настроение на стотиците русенци, събрали се на кея, се грижеха възпитаниците на вокалната школа на Вили Икономов, БоБо с DJ, рок-бандите „Чопърс”, „Скролетикс” и „Рокада”, подготвена от тях модна колекция, изградена на базата на народни носии от различни краища на страната демонстрираха ученички от ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова”. Импровизирано включване в програмата направи и басът от Русенската опера Пламен Бейков.

С бурни овации присъстващите посрещнаха красивия залез, след което забавата продължи.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари