По 360 лева всеки месец и за медсестрите на джипитата

0
Те ще получат заплащането със задна дата от 1 ноември
Те ще получат заплащането със задна дата от 1 ноември Снимка: БГНЕС

Това заяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров

От 1 ноември със задна дата и професионалистите по здравни грижи, които са на трудово правоотношение към общопрактикуващите лекари, да получат 360 лева месечно“.

Това заяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, предаде репортер на БГНЕС.

Д-р Маджаров обобщи резултатите от срещата между лекарския съюз, министъра на здравеопазването, председателя на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева и управителя на НЗОК проф. д-р Петко Салчев.

Продължаваме да работим в оперативен порядък с Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса. До края на годината трябва да подпишем рамковия договор и анексите“, уточни още д-р Маджаров.

Той подчерта, че вече е постигнато и споразумението да има представител на извънболничната помощ в Националния оперативен щаб за борба с COVID-19.

Нашият представител БЛС ще го изпрати там с настояване да не се облекчават мерките преди празниците“, подчерта д-р Маджаров, според когото всякакво разхлабване на мерките би било рисковано за здравната система.

Подкрепяме решението антигенните тестове максимално бързо да се приравнят към PCR тестовете, това е от изключително значение за бързото идентифициране на болните и носителите, както и изолирането им“, уточни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари