Племенникът на Красимир Балъков отвори заведение в Германия

3
Антоний Балъков също е бил професионален футболист в България
Антоний Балъков също е бил професионален футболист в България Снимка: Stuttgarter Nachrichten

Антоний Балъков също е бил професионален футболист в България

Антоний Балъков, племенникът на футболната легенда на България и на германския Щутгарт Красимир Балъков, управлява ресторант от веригата "Celebre" на жп-гарата в германския град Лудвигсбург, пише вестник www.stuttgarter-nachrichten.de, цитиран от БТА.

В България Антоний Балъков също е бил професионален футболист, пише изданието. И това действително е така. Синът на Иво Балъков – брат на Красимир, е играл до преди пет години за Локомотив (Горна Оряховица). Иначе кариерата му преминава през Етър, Поморие, Локомотив (Дряново) и Литекс (Ловеч). Но най-сериозна диря оставя в Горна Оряховица, където в различни нива на футбола е записал над 100 мача и близо 65 гола.

Сега 34-годишният българин обаче е в съвсем друго поприще.

След повторното отваряне през декември, той и съпругата му Стела управляват клона на франчайза на "Celebre" близо до гарата. Всеки, който дойде в бара, трябва да се почувства като на почивка в Италия, надява се Балъков.

"Искаме да донесем духът на Dolce Vita в Лудвигсбург и да създадем специални моменти за нашите гости“, казва Балъков, чието фамилно име хваща окото - особено в комбинация с футбол. Журналистът му го казва, а Антоний се смее. Да, Красимир му е чичо, казва той и се усмихва още по-широко.

Освен в България, Балъков е истинска икона на футбола в Баден-Вюртемберг и Щутгарт. А от скоро може да има и още една легенда в региона, но в ресторантьорския бизнес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари