Пламна къща в района на Русофилите

1
Пламъците бързо са обхванали втория етаж
Пламъците бързо са обхванали втория етаж Видео: Русе Медиа

Пожар горя във вилна зона край Русе.

Огънят е тръгнал от комин на двуетажна постройка, в която живее семейство, и е обхванал втория етаж. Само бързата намеса на огнеборците е попречила пожарът да се разпростре към съседните къщи.

Огънят е пламнал около 14:30 ч. във вилната зона преди Паметника на Русофилите в посока Разград. Къщата е била обитавана целогодишно от русенско семейство. В момента на инцидента в дома е бил само мъжът, който е чул шум и се е качил на втория етаж да провери. Пред очите му се е възпламенил намиращият се там флакон със строителна пяна и всичко е избухнало в пламъци, предава Русе Медиа.

Долу бях в стаята, чух, че нещо дрънчи и се качих горе. Почнах да гася, ама файда няма, ще караме празниците навън, на улицата. На втория етаж си държа инструментите, с които работя – машини, инструменти, всичко ми е там. Горе не се живее, има складирани дрехи, като гардеробна. Сигурно е от комина е тръгнало, изгоря всичко“, каза собственикът Стефан.

На място бяха изпратени два екипа на пожарната, които да потушат огъня. Проблем се оказа липсата на хидранти, което наложи допълнително да се носи вода. Къщата е ремонтирана от собственика, който сам е правил комина си, и не е застрахована. Временно семейството ще бъде приютено от съседи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари