Пламен Стоилов се срещна с Москов, министърът не отстъпва!

1

Кметът Пламен Стоилов прие днес в кабинета си министъра на здравеопазването д-р Петър Москов, заместника му д-р Ваньо Шарков и лидера на ДСБ в Русе д-р Теодора Константинова.

На срещата присъстваха още зам.-кметовете д-р Страхил Карапчански и Иван Григоров, председателят на ОбС проф. Васил Пенчев, директорът на русенската МБАЛ д-р Иван Стоянов, както и д-р Теменужка Матева – управител на Центъра за психично здраве и д-р Камен Кожухаров – управител на Комплексния онкологичен център.

Разговорът беше по повод идеята на министъра за обединение на двата диспансера с русенската болница и създаването на единна система с досиета на пациентите.

По въпроса за реформата в здравеопазването д-р Москов заяви, че е готов към всяка отделна област в страната да подходи индивидуално и да бъдат взети предвид особеностите на конкретната ситуация. „Пациентът трябва да получава комплексна помощ, това е позиция, от която няма да отстъпя“, категоричен бе по време на срещата д-р Москов. Той допълни, че от догодина Здравната каса няма да финансира фрагментирано.

От своя страна кметът Пламен Стоилов заяви, че ще настоява след като бъдат определени правилата, наистина да се търси специфично решение за Русе. Но е напълно съгласен, че трябва да има алгоритъм на лечение. „Това може да стане чрез работеща методика по отношение на здравната пътека и ясно взаимодействие между звената, скрепено със споразумение“, допълни още г-н Стоилов.

След визитата при кмета, се състоя среща на министър Москов с лекари от МБАЛРусе, Центъра за психично здраве и Комплексния онкологичен център

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари