Не може в такъв град – първенец, да живеят толкова много бедни хора

3
Кой сега е популист?
Кой сега е популист? Снимка: Севдалин Емануилов

Вчера, 12 януари 2018 г., на Общественото обсъждане на проекта за бюджет 2018 г. изказване направи и Мариян Димитров. 

В изказването бяха отправени критики към работата на кмета Пламен Стоилов и екипа му, както и към проекта за Бюджет 2018 г.

Публикуваме изявлението на г-н Димитров без редакторска намеса:

 

"УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

Щастлив съм, че благодарихте на всички русенци, които са направили в срок писмени предложения, за да Ви подпомогнат при изготвянето на проекта за  Бюджет 2018 г. Тези благодарности са отправени и към мен.

Нещастен съм обаче, че моите предложения не са включени в проекта за Бюджет 2018 г., защото както казахте, те не са приоритетни за Община Русе

Очевидно е, че опазването на паметниците на културата в Русе и в частност на Застрахователно дружество „България“ – Старата полиция, не е Ваш приоритет. Иначе как да си обясним факта, че вече 6-та година нищо не правите за този паметник на културата, а се чака единствено неговото самосрутване.

Още по тъжно е, че и хората с доходи под линията на бедността не са Ваш приоритет. По тази причина не обръщате внимание вече за 5-ти пореден път на моето предложение ученици и пенсионери с доходи под линията на бедност да пътуват безплатно в градския транспорт. Не вярвам на казаното от г-жа Пенева – финансист на Община Русе, че за реализирането на това предложение са необходими 3 млн. лв.

Денонощно Вие г-н Кмете и пиара на Община Русе ни засипвате с твърдения, че гр. Русе е най-доброто място за живеене, с най-щастливите хора в България и младежите имат тук най-добрите перспективи. Не може в такъв град – първенец, да живеят толкова много бедни хора. Или г-жа Пенева се е объркала при правенето на сметките, или Вие г-н Пламен Стоилов ни заблуждавате постоянно.

Похвално е г-н Кмете, че между стратегическите обекти, включени в „Инвестиционната програма на Община Русе за 2018 г.“ сте включили и „Изграждане на козирки над два сектора на Градския стадион“, но не трябва ли първо да оправите футболния терен, който след миналогодишния ремонт за 1 млн. лв. се е превърнал в блато и там гнездят пеликани? 

Не чувствате ли вина, че  ФК „Дунав“ е в края на класирането, защото футболистите цяла година нямаше къде да тренират? На кого са необходими тези две козирки, ако престане да има футбол в Русе ?

Проектът за Бюджет 2018 г. отделя 512 хил. лв. за възнаграждения и издръжка на общински съветници и забележете за ОБЩЕСТВЕН ПОСРЕДНИК. За кой обществен посредник става въпрос? За този ли г-н Кмете, за който Вие, като Общински председател на партия „ГЕРБ“ заедно с Групата общински съветници на партия „ГЕРБ“ вече 3-та година активно пречите да бъде избран от Общински съвет– Русе ?  Очевидно е, че желаете да останете безконтролен и такъв обществен посредник на Вас не Ви трябва !  Защо тогава включвате в бюджета такива нереални разходи ?!

В проекта за Бюджет 2018 г. има и резерв от 500 хил. лв. за непредвидени и неотложни разходи. Вероятно с тях се каните да ремонтирате неработещите електронни табла по спирките на градския транспорт, като тези пред магазин „Кауфланд“ и магазин „Брикулаж“, които не работят от 2 месеца и не са повредени от вандали? А таблото до МОЛ – Русе днес даваше цял ден информация изписана с китайски йероглифи.

Аз обаче, за разлика от Вас, не мога да чета на китайски и ще Ви помоля да се разпоредите таблото да изписва информацията на български език!  А може би с тези пари смятате да възстановите пропаданията и предпазните прегради на велоалеите примерно по бул. „Христо Ботев“ и бул. „Цар Освободител“?

 Г-н Кмете, няколко години под ред при обсъждането на бюджетите Ви предупреждавах, че с Вашата финансова политика ще фалирате тролейбусна фирма „ЕГГЕД“, в която Община Русе имаше дял от 35 %. Тогава Вие ми казахте, че аз съм некомпетентен и съм популист, а тази фирма няма никога да фалира. От няколко месеца фалита на фирма „ЕГГЕД“ е факт !

Ще Ви задам един последен, макар и реторичен, въпрос: Кой сега е некомпетентен и популист – аз или Вие г-н Кмете ?!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари