Пламен Стоилов: Пречат ни чиновници на ниските нива в Министерство на земеделието

0
Пламен Стоилов: Недопустимо е хора, които саботират интересите на цяла Община в продължение на години да бъдат държавни служители
Пламен Стоилов: Недопустимо е хора, които саботират интересите на цяла Община в продължение на години да бъдат държавни служители

"Имаме уверението на земеделския министър Десислава Танева, че замяната ще се случи. Пречат обаче чиновници на ниските нива в министерството". Това заяви кметът на Русе Пламен Стоилов, съобщи Topnovini.bg

Както вече съобщихме, на заседанието си на 22 януари т.г. Общински съвет - Русе прие предложение, което трябва да уреди и последните подробности от дългогодишните опити на Община Русе да придобие собствеността върху Лесопарка "Липник" и хижа "Приста". При посещението си в Русе по-късно същия месец и министър Десислава Танева обяви пълната си подпкрепа за финализиране на процедурата. То обаче все още не е факт.

Според Стоилов чиновници стопират замените "по партийна линия".

"Недопустимо е хора, които саботират интересите на цяла Община в продължение на години да бъдат държавни служители", коментира още по този повод Стоилов.

Той добави, че все пак има надежда до края на месец май всичко с тази процедура да е приключило. Така ще може и да започне работа по проектиране и изграждане на зоопарка в района на Лесопарка. Поради това и най-популярните жители на зоокъта там - мечките Бойка и Станди ще бъдат изместени в парка за танцуващи мечки в Белица.

"Имаме споразумение с Министерството на околната среда и водите, до изграждането на зоопарка и неговото лицензиране, мечките да бъдат временно настанени в Белица. Разликата е много съществена от предния път, когато искаха да ги вземат насилствено и да ги пратят в Добрич. Водихме преговори в продължение на няколко месеца, за да осигурим най-добрите условия и за мечките, и да се запазят интересите на Община Русе. В споразумението е записано, че мечките са собственост на Община Русе и ще бъдат върнати след изграждането на зоопарка в Лесопарк "Липник", каза още русенският кмет Пламен Стоилов. Очаква се през идната седмица да бъдат оформени последните подробности по временното преместване на мечките в Белица.

Припомняме, че напрежението свързано с условията, при които живеят Бойка и Станди нарасна на няколко пъти през миналата година. Жители на близкото село Николово и служители на озеленителна фирма от Русе организираха тогава блокада пред клетките на мечките в Лесопарка "Липник", а преговорите между представители на Общината и МОСВ продължиха с часове. В крайна сметка бяха съгласувани условия за оставането на животните, предполагащи изграждането на зоологическа градина там. Именно неслучилата се още замяна обаче спира това към момента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари