Пламен Стоилов: Русе заслужава модерен плувен комплекс!

0
Общината възлага проектирането на закрит басейн на булевард "Липник"
Общината възлага проектирането на закрит басейн на булевард "Липник"

"Русе заслужава модерен плувен комплекс!

Първата стъпка вече е направена, след като обявихме процедура за проектирането на закрит басейн на бул. "Липник". Полагаме всички усилия да изградим един съвременен комплекс, какъвто на европейски град като нашия му приляга.", съобщи кметът на Русе Пламен Стоилов.

Закрит плувен басейн с размери 25 на 21 метра с 8 коридора с ширина 2.5 метра предвижда обявената обществена поръчка за проектирането на модерен плувен комплекс на булевард „Липник“.

Теренът е до Mall Rousse с лице към булеварда. При проектирането на новата сграда водеща е функцията на басейна с трибуна към него. Заданието включва фоайе с гардероб, кафене и санитарни възли. Размерите на басейна трябва да покриват изискванията на International Swimming Federation. 

Предвидена е и трибуна с около 300 места, съблекални за трениращите със самостоятелни входове от фоайето. Едната страна на залата трябва да е с витрини за да се ползва слънчевата светлина. Проектантът трябва да предвиди, че плувното съоръжение ще се ползва за състезания и трябва да се предвиди място за информационни табла, треньори и журналисти. Водата ще се подгрява и филтрира на място. Максималната стойност на проекта е 44 667 лева без ДДС. Офертите ще бъдат отворени на 15 юни. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари