Пламен Стоилов: Няма да има град в България с такъв Природонаучен музей, какъвто ще има Русе

0

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов инспектира през почивните дни строителството на новите детски градини в града, както и работата по Природонаучния музей.

Русенският градоначалник се увери, че напредват строителните дейности в новите детски градини в ж.к. „Чародейка” и „Дружба 3”, както и филиала на детска градина „Радост”, който се намира зад Регионалната библиотека в центъра на града. Очаква се трите сгради да бъдат готови съвсем скоро и още тази есен да приемат малчугани. В „Светилник” в кв. „Чародейка” ще се предлагат и интегрирани услуги за деца и родители, здравна консултация за деца до 7 години, както и социални услуги за деца и семейства в риск.

През септември се очаква да отвори врати и първият етаж от Природонаучния музей в нашия град. Там ще бъде изложена сбирката от вкаменелости „Бозайници на 6 милиона години”, една блатна екосистема с препарирани птици и обитатели на крайбрежието на Дунава. "Няма да има град в България с такъв Природонаучен музей, какъвто ще имаме ние", заяви кметът на Община Русе Пламен Стоилов, след като се увери, че и през почивните дни в музея се работи активно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари