Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Легални ли са новите такси за детските градини в Русе?

4

Както знаем от Януари 2017 влезе в сила промяната на наредба 16 за таксата за детска градина.

Кметът въведе увеличение на дневната такава от 2,20 лв на 2.50 лв, също и ако детето е отсъствало повече от 50% от дните за съответният месец да заплаща не досегашната сума от 10 лв, а двойно повече - 20 лв.

Защо обаче на приходната квитанция, която получаваме при заплащане в градината, постоянната такса продължава да е 10 лв, въпреки че в общата дължима сума са начислени 20?

В конкретният, мой случай имам 10 присъствени дни по 2,50 = 25 лева + 10 (постоянна такса според квитанцията) е 35, а общата сума, която дължа е 45 лева?

Преди да влезе в сила една наредба не трябва ли всички въпроси, които засяга тя, да бъдат изяснени? Отсъствията по болест на детето към кои дни се причисляват?

За въпросният месец също имам и бележка и амбулаторен лист от педиатър, но не е отбелязано. На предишни месеци, когато не влияеше на таксата, бяха вписвани колко отсъствия са по болест и колко по домашни причини.

Нека да сме на ясно - ако аз ще плащам двойна такса за един ден повече отсъствие на детето ми, то нека г-н кметът да се погрижи фирмата, поддържаща софтуерът да направи необходимите поправки.

Проблемът не е само в градината, която посещава моето дете, знам за още две такива, а най-вероятно при всички е така.

Нормално ли е това, питам аз? Легално ли е?

Автор: Даниела
(Автор: Даниела - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари