Пламен Стоилов: 200 милиона лева ще бъдат инвестирани в Русе

0
2018 година е обявена за годината на голямото строителство
2018 година е обявена за годината на голямото строителство

Над 200 милиона лева ще бъдат инвестирани в Русе до края на мандата на кмета Пламен Стоилов.

120 милиона от тях вече са вложени през първите две години досега, съобщи самият той на дискусия "Да! на българската икономика", организирана от в. "Стандарт" и КРИБ.

В дунавския град 2018 година е обявена за годината на голямото строителство в Русе, каза Стоилов. Над 30 големи инфраструктурни обекта ще бъдат реализирани догодина. Русе става огромна строителна площадка, каза Стоилов.

"Стандарт" събра на една маса представители на изпълнителната, местната власт, бизнеса и научните среди. Пътна карта за развитието на Русе като индустриален лидер на Северна България. Наш дълг е да възродим старата слава на Русе и да превърнем града в истинска дунавска столица на България, каза главният редактор на вестник "Стандарт" Славка Бозукова.

Има три важни условия за правене на бизнеса, заяви зам.-председателят на КРИБ проф. д-р Николай Вълканов. Те са добра данъчна политика, добра банкова система и работна ръка. Благодарение на първите две в момента в страната има изключително добра основа за правене на бизнес, подчерта той и призова колегите си да инвестират в наука и подготовка на кадри, за да се изпълни и третото условие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари