Пламен Пенев: Едни от най-устойчивите сгради на земетресения са панелните блокове

3
Сградите в Русе са допълнително осигурени срещу земетръс
Сградите в Русе са допълнително осигурени срещу земетръс Видео: Кис 13

Русенска област е на средно ниво по степен на земетръсна опасност в страната

Земетресението в Турция повдига въпроса за сигурността на сградите, в които живеем.

Русенска област е на средно ниво по степен на земетръсна опасност в страната. Регионът е включен в националната карта на земетръсните зони през 1987 година.

Според инженер-конструктора Пламен Пенев едни от най-устойчивите сгради на земетресения за панелните блокове. Освен това, след земетресението във Вранча през 1977, сградите в Русе са допълнително осигурени срещу земетръс, информира телевизия КИС 13.

Съгласно действащите норми, на всички сгради, на които се прави сериозна реконструкция трябва да се осигурят срещу земетръс.

По отношение на програмата за санирането, инж. Пенев смята, че то трябва да включва и отстраняване на конструктивни проблеми, които са установени при обследването на сградите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    Злобар
    Защото по време на соца имаше контрол , а не анархия . И затова са по скъпи от новите жилища.
  • 4
    3
    az
    Тия панелки са вечни според някои - коптори построени преди 40/50 години от цигани от трудови войски и нямат събаряне и затова ги продават за по 50'000 еврака в щата Чародейка ...
  • 5
    2
    afsasfasfafs
    но само ако комшията не е изкъртил кот види за 1 метър балконя да го пълне с боклуци и от горе покрива и кенефа не капят до мазето през сичкото метал заварен преди ПЕЙСЕ години иначе ,DAbe за жалост това са най + здравите коптори ,не ми са мисли за сичкото граждани на центъръ
  • -3
    1
    Мълчанието е злато
    Защо на такива дебили им дават дума? Последните панелни сгради са строени преди пече от тридесет години. В мрежата има достаточно клипове как се срутват.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари