Пламен Нунев бил си подал сам оставката

7
"Вече 15 години съм областен лидер, последният мохикан, който е време да се оттегли", споделя Нунев
"Вече 15 години съм областен лидер, последният мохикан, който е време да се оттегли", споделя Нунев Снимка: Фейсбук

"Още на 8 април след изборите подадох оставка за освобождаване като член на Изпълнителната комисия и областен координатор на ГЕРБ за Русе"

Това заяви пред Русе Медиа депутатът Пламен Нунев. Интересно защо обаче не е съобщено за това, а чак след публикация в "24 часа" днес, той обяви това. 

Мотивите му били свързани с двете загуби на последните избори – на местния вот ГЕРБ отстъпи кметското място в Русе на БСП, въпреки че спечели пет от осемте общини в областта, а на отминалите парламентарни избори „Има такъв народ“ измъкна победата само със 111 гласа.

„Смятам, че имам доблестта да направя това – да подам оставка, и дори съм длъжен след загубите през 2019 и 2021 г. Вече 15 години съм областен лидер, последният мохикан, който е време да се оттегли, за да има наистина промяна и да се даде път на нови лица в местната структура. Дори и да не съм вече ръководител, ще продължа да работя за партията м областта и ще помагат с всичко, с което мога. За мен партийната работа е апостолска“, заяви Пламен Нунев.

Той благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който му е гласувал доверие толкова много години. Пламен Нунев ще остане депутат в новия парламент, в който представлява ГЕРБ заедно с водача на листата от Русенския район Красен Кралев.

Оставката на Нунев ще бъде гласувана на Националния съвет на ГЕРБ, който ще се проведе на 11 май.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари