Пламен Киров: Ще има ново правителство с премиер Мария Габриел

1
Ротацията е термин от геометрията, не от конституционното право, уточни Киров
Ротацията е термин от геометрията, не от конституционното право, уточни Киров Видео: NOVA

Ротацията е термин от геометрията, не от конституционното право, уточни Киров

Очаквам ротацията да бъде извършена. Това е термин от геометрията, а не от конституционното право. Ще има ново правителство с премиер Мария Габриел. Ще видим има ли договорка за състава на кабинета след преговорите от изминалите два дни. Президентът Радев можеше да ускори процедурата, но той постъпи благородно”. Това заяви проф. Пламен Киров, цитиран от NOVA.

Той уточни, че Конституцията не предвижда срок за консултациите при държавния глава. "Тя не е инструкция", уточни професорът по конституционно право.

"Държавният глава изразява политически скепсис, защото се явява церемониал-майстор, а не лице, което да носи отговорност за едно служебно правителство. Предполага се, че няма да се наложи съставяне на служебно правителство. Въпросът е доколко президентът може да откаже да назначи за министър лице, което е неприемливо за него и дали при отказа служебният премиер може да предложи друга кандидатура. Това не става ясно от последните конституционни промени”, обясни проф. Киров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Дедо Пацо
    Е, щом главният "експерт" на България го казва, значи все го е чул некъде из Банкя.
  • 6
    1
    Ах,
    Мама ви, алчни курви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари