Пламен Донев: Вярвам, че Дунав ще остане в Първа лига

0
Един от треньорите в лагера на "драконите" коментира мача със Септември
Един от треньорите в лагера на "драконите" коментира мача със Септември Видео: GONG.bg

Един от треньорите в лагера на Дунав Русе – Пламен Донев изрази твърдо убеждение, че тимът му разполага със спортните и волевите качества, за да остане част от Първа лига и през следващия сезон. Това се случи след равенството 1:1 срещу Септември София в група Б от втората осмица.

Срещата от 31-ия кръг на първенството не даде окончателен отговор кой измежду съперниците ще може да разчита на по-лекия жребий в плейаутите. По регламент третият от група Б започва срещу четвъртия от група А, който със сигурност ще бъде кретащият Верея.

С оглед на показаното смятам, че и двата отбора можеха да отбележат гол. Септември имаше по-чистите положения и не успяха. Ние имахме няколко възможности и също не успяхме. Предполагам, че въпросът около третото място, ще се реши в следващия кръг”, коментира Донев.

Смятам, че времето беше много топло, много тежко. В защита играхме на разстояние от техните футболисти. Контраатаките ни преливаха добре. Особено в последните минути, когато играчите на Септември бяха уморени, трябваше на контраатака да успеем да отбележим. В завършващата фаза последният пас не се получаваше.”

Мачът със Славия? Четвъртото място ни дава възможност отборът да остане в Първа лига. Има да се играят баражи. Там ще се реши вече кой отбор ще се спаси и кой ще отпадне. Ние през миналата година минахме по този път. Горе-долу знаем как стоят нещата. Пълна мобилизация трябва да има в решаващите мачове. Показахме в някои срещи, че в отбора има хъс, има игра. Смятам, че Дунав ще остане в групата”, завърши с оптимизъм Донев.

Източник: GONG.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари