Пламен Данаилов: Кой ще плати за 15% по-ниско потребление на газ

0
Ще сме на по-студено, а топлата вода няма да е толкова топла
Ще сме на по-студено, а топлата вода няма да е толкова топла

Ако ангажиментът за по-ниско потребление на газ не се изпълни, ЕК ще го наложи принудително

Потреблението на България през зимните месеци за последните 5 години е 2 млрд. кубични метра. Решиха да потребяваме 15% по-малко, това са 300 милиона. Ако бъде наложено административно на бизнеса, кой ще плати? Другото решение е да търпят лишения битовите потребители и Топлофикациите. Това значи, че няма да се къпем ли? Защо никой не говори за този проблем? Няма взето решение от кого да се намали потреблението. Това коментира бившият заместник-министър на енергетиката Пламен Данаилов в предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS,

По думите му ако ангажиментът не се изпълни, ЕК ще го наложи принудително. „Трябва да се изясни това ще доведе ли до санкции. Ако не се вземе от бизнеса, това наистина значи, че ще сме на по-студено, а топлата вода няма да е толкова топла“, подчерта той.

Според него газ ще има, въпросът е на каква цена. „800-те милиона, дадени на „Булгаргаз“, можеше да бъдат използвани за здравеопазване, вместо да купуваме скъп природен газ. Мнозина заявиха, че е най-добре да имаме ниска цена на газа, а сега се оказаха против „Газпром“. Пазарът трябва да се либерализира и търговците на синьо гориво да се конкурират. Някои искат да монополизират „Булгаргаз“. Можем да имаме съмнения, че се ползва за хранилка“, заяви Данаилов. И допълни, че експерти трябва да анализират ситуацията преди да се направят стъпки към възобновяване на отношенията с „Газпром“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Локи
    Депутатите от Еп да стоят на студено и гладни, че много се оядоха.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари