Пиян шофьор счупи рекорда с 5,8 промила алкохол в кръвта

0
Когато шофьорът отворил вратата на возилото си буквално се изтърколил в краката на ченгетата
Когато шофьорът отворил вратата на возилото си буквално се изтърколил в краката на ченгетата Снимка: gettyimages

Софийските катаджии спипаха пиян до козирката пловдивски шофьор с рекордните 5,58 промила алкохол в кръвта . Случката се разиграла през уикенда, когато екип на Пътна полиция бил повикан заради лека катастрофа, станала на кръстовището на Околовръстния път и Симеоновско шосе.

Там пловдивчанин блъснал леко друга кола, като при инцидента нямало пострадали.

Пристигналите на място катаджии видели, че мъжът заваля като говори и затова поискали да излезе от колата за проверка. Когато шофьорът отворил вратата на возилото си буквално се изтърколил в краката на ченгетата. Проверката с дрегер пък показала, че е погълнал зашеметяващо количество алкохол, преди да седне зад волана.

Това е национален рекорд за тази година, обясниха пътни полицаи пред „Монитор“. Шефът на КАТ-София, Тенчо Тенев заяви от своя страна, че служителите му ще бъдат безкомпромисни при подобни случаи. За последните няколко месеца сме издали 8000 фиша и актове за нарушения на пътя.

Всеки, който не спазва правилата, ще понесе съответната санкция за това, категоричен бе Тенев. Той допълни, че системата за издаване на фишове в София работи и всички снимани да карат в нарушение от камери в столицата получават своите фишове въпреки разпространената информация, че КАТ няма тонер и затова не праща снимки на нарушителите.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари