Пиян български тираджия лети в насрещното край Генуа

0
Екшънът завършил съвсем безславно за нашенеца /снимката е илюстративна/
Екшънът завършил съвсем безславно за нашенеца /снимката е илюстративна/

Пиян до козирката българин за малко да почерни няколко италиански семейства навръх католическия Великден.

51-годишният С.Г.Д. карал цели десет минути ТИР-а си с испанска регистрация в платното за насрещно движение по магистралата от Генуа към Франция в събота.

За секунди се завихрил страхотен екшън, но за радост шофьорите и пътниците в идващите срещу големия камион многобройни автомобил се отървали само с изправени коси и много уплаха, предава кореспондентът на "Монитор".

А до катастрофа не се стигнало най-вече благодарение на службата за поддръжка на аутобана, която след първите сигнали от ужасени водачи изпратила свой екип срещу нарушителя и камионетката им успяла да го блокира.

Според разследването на пътната полиция в близкия до мястото на неприятната случка град Империя нашенецът бил спрял за кратко в паркинг с бензиностанция на 70 км западно от Генуа. Но когато подкарал ТИР-а си, вместо да тръгне както е нормално към изхода от зоната за почивка и зареждане с гориво, С.Г.Д. дал газ към входната лента.

Така вместо да се запъти към Генуа, за където бил тръгнал, той поел към Франция, откъдето идвал. Слава Богу ТИР-ът бил спрян, преди да се случи нещо страшно, а малко след това до него се озовали и две патрулки на местната пътна полиция.

Когато обаче ченгетата извадили дрегера, нашенецът започнал да се дърпа и малко по-късно станала известна причината за неговата реакция – алкохолът в кръвта му бил 1,79 промила.

Според италианското законодателство водачите на леки автомобили и мотоциклетистите могат да си позволят 0,8 промила алкохол в кръвта, но за шофьорите на автобуси и на тирове той трябва да бъде абсолютна нула!

Екшънът завършил съвсем безславно за нашенеца, който първо бил принуден да върне назад ТИР-а под полицейска охрана до злополучния за него паркинг.

После е арестуван, след което пък разбира, че ще му бъде наложена солена глоба между 3 и 6 хил. евро и ще му бъде отнето свидетелството за правоуправление на МПС за период от 1 до 2 г.

Междувременно тежкотоварният камион, който е собственост на испанска транспортна фирма, е конфискуван.

Освен яката парична тояга и оставането без книжката, според италианското законодателство сънародникът ни може да отнесе също така от 6 месеца до 1 г. затвор.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари