Български тираджия оцеля по чудо при срутването на моста в Генуа

1
Нашенецът паднал с камиона си, а след това започнал да помага на спасителите
Нашенецът паднал с камиона си, а след това започнал да помага на спасителите

Български шофьор на ТИР е оцелял по чудо при срутването на моста в Генуа.

Камионът му е паднал в отворилата се бездна след срутването на виадукта на магистрала А-10, но останал жив, твърди Genova Today, предаде Канал 3.

Същото се е случило и с още един тираджия – хърватин. Веднага след инцидента двамата шофьори оставили превозните си средства и започнали да помагат на спасителите, допълва изданието, според което жертвите на срутването вече са най-малко 35, а освен това има и тежко ранени.

Още един шофьор на ТИР е извадил късмет, като е заковал камиона си броени метри преди мястото, където се е срутил моста.

Както вече е известно днес голям мост, част от магистралата, която свързва Италия с Франция се срути в Генуа. Според Genova Today  под отломките са затрупани около 35 автомобила, като все още има хора в тях, включително и малко момиче, което още не е извадено.

В коментар за "Нова телевизия" генералният консул Росен Руфев обяви, че засега е постъпил само един сигнал.

"Има само един сигнал, подаден от България, за българка, която живее и работи в района на Генуа. Правим проверка на този сигнал. Още нямаме информация дали е пострадала, дано да не е така.

Не разполагаме с информация за пострадали българи, не изключваме да има, но се надяваме да няма. Поддържаме директни връзки с болници и местните структури, които имат отношение към инцидента. Трагедията е голяма, случва се 10 дни след инцидента в Болоня", каза Руфев. 

И по неговите думи загиналите са над 35, като има и 20 ранени.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари