Писна ми от българи, които са избрали да почиват тука, а плюят по своето

8
Чуждоземските уклони и вътрешната потребност да сравняваме своето само в негативна посока е не само изтощително, то е показателно за евтина предателска същност
Чуждоземските уклони и вътрешната потребност да сравняваме своето само в негативна посока е не само изтощително, то е показателно за евтина предателска същност Снимка: Фейсбук / Лияна Панделиева

Нашето море е тук, не се иска чакане по граници, нито полети с десетки часове.

Писна ми, наистина ми писна българи, които са избрали да почиват на море в България да плюят по своето непрестанно. "Щом стъпиш на плажа, вече си олекнал с 40 лева, а в Гърцияяяяяя, аххх"

Ми ко пра'ите тук? Айде марш към Гърция!

А в Турция - ах, красота, ах евтиния, ах, ма къф ол инклузив!

Като сте за олинклузива, яжте в Турция и дебелейте за без пари.

В момента Поморие е пълно и препълнено. Сутрин отиваме рано на плажа, защото е свежо и приятно. Около седем и нещо се настаняваме. Сядаме на плетени шезлонги с шалтета и масичка. Баткото, който взима 30 лв за два шезлонга, две шалтета, масичката и чадъра, е на плажа още в 7 сутринта, но започва да събира парите в 11 ч. Всеки, който е бил на плажа между 8 и 11, няма да плати и стотинка. Някои хора правят именно това.

Ресторантчето на плажа е малко, скромно, готвят великолепно, обяд за двама с прясна риба, една бира и една кола е 38 лв. Някой иска да каже, че в Гърция ще ама мнооооого по-евтино от 19 евро за двама? Хайде и ние да сме яли в Гърция!

Много са прекрасните места по света, където предлагат фантастични условия, много са моретата, които са по-топли, водата по-бисерна и палмите по-автентични. Но нашето море е тук, не се иска чакане по граници, нито полети с десетки часове.

Чуждоземските уклони и вътрешната потребност да сравняваме своето само в негативна посока е не само изтощително, то е показателно за евтина предателска същност - само нещо да изглежда "евтино" другаде и веднага своето става лошо.

Щастлива ваканция на всички приятели, които на първо място се чувстват добре в кожата си, отишли са там, където се чувстват у дома и са доволни от малките неща, които правят ваканцията ведра, а не пълна с мрънкане и противопоставяне.

Лияна Панделиева / Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    Нанекомудедова
    Тази госпожа или е много заблудена, или има някъде плаж или харизан хотел. За качеството на храната и обслужването което получаваш в България, цените трябва да са поне 50-60 по ниски, за да има смисъл да се наслаждаваш на бетон и мутрафони.
  • 9
    5
    Коко
    Точно са си прави хората. В България си е пълна кочина. А ти който ти е писнало яв о не си ходил по далеч от вашето село. Предпочитам летища, полети но хубава почивка, а не българска просташко мугренска кочина
  • 11
    4
    ники
    Точно в Поморие хората месните нестава нищо от тях спирам си колата на свобоно място отивам да занеса багажа до квартирата и чувам алармата испищя връщам се задния капак крив някой го е ритнал но камерата е отпред не го е записала на близката пейка виждам три местни дами питам ги какво става клявките почнаха да ме питат къде съм срял имало ли 5 мет от кръстовището заявих им махам си колата и следващия който спре викам паяка бяха много възмутени и взеха и да обиждат казах им че след седмица паля си мотора ном хоризонтално да не се вижда и им подарявам по два литра бензин на всички от месните спрели на улицата майка им се еба гледаха като насрани ето това е българско посрещане после елате на море да са живи и здрави това им беще на нашите цървули с всяка година Българите все по често ще предпочитат някъде другаде но не и на Българското бетономорие и нашите забравили се цървуланковци
  • 11
    3
    Леле-леле
    Тая Пенделиева много ТЪПА! Явно е гладна въшка и не може да си позволи почивка в чужбина, ами ходи на пренаселеното със селяндури Поморие! Ужас!
  • 19
    2
    неразбрал
    и трябва да сме горди че клатим баткото като го дебнем кога почва да събира таксите ли? нещо изначално сбъркано ми се вижда...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари