Пир по време на чума

1
На видинския панаир въртят свински чевермета, докато хората по селата умъртвяват насила прасетата си
На видинския панаир въртят свински чевермета, докато хората по селата умъртвяват насила прасетата си

Африканската чума по свинете не лиши видинският панаир от традиционната кулинарна атракция – печени прасета на открит огън и тази година.

Докато в областта заради заразата масово се колят прасета в селата, попадащи в 20-километровите зони на промишлените ферми – в Новоселци и Дунавци, на панаира специални механизма въртят цели прасета над големи мангали с въглени. Количествата, които отрано се зареждат, са рекордни. Свинското печено е най-търсеното в панаирните менюта. Цената на една порция в зависимост от грамажа започва от 4 лева и стига до 15 лв, информира kmeta.bg.

Месото ни е проверено от ветиринари от агеницята по храните, твърдят в бирариите. Няма опасност за клиентите ни, казват в „Меско“, „Балканска скара“ и „Джордан“. Закъснели фирми и днес монтираха механизми за завъртане на шишовете.

Панаирът тази година дава предимство на срещи между роднини, близки, приятели. Поне през първия ден търговията изоставаше. Малцина търсят керамични гювечи, грънци и бижута, които са основните стоки на панаира. Заради горещините, и бирата е в рекордни количества.

Източник: kmeta.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари