Пийте чеснова вода, за да предотвратите инфаркт и инсулт

0
Чесънът има благоприятен ефект върху сърдечносъдовата система
Чесънът има благоприятен ефект върху сърдечносъдовата система

Чесънът има антивирусни, противогъбични, антибактериални, антипаразитни и противоракови свойства

Руският диетолог Ирина Строгая препоръчва да се пие чеснова вода за предотвратяване на инфаркти и инсулти. Специалистът отбелязва, че чесънът има благоприятен ефект върху сърдечносъдовата ни система.

Диетологът припомня, че чесънът има антивирусни, противогъбични, антибактериални, антипаразитни и противоракови свойства. Освен това редовната консумация на чесън помага за намаляване на нивото на инсулина в човешката кръв. Основната полза от чесъна за сърдечносъдовата ни система е, че той съдържа няколко вещества, които са инхибитори на тромбоксана.

Тромбоксанът е вещество, което кара тромбоцитите да се съсирват и да образуват съсиреци, които водят до запушване на сърдечните съдове. В резултат на това човек получава сърдечен удар. Когато кръвните съсиреци се придвижат по артериите до мозъка, рисковете от развитие на инсулт се увеличават значително.

Употребата на чеснова вода предотвратява образуването на кръвни съсиреци, понижава кръвното налягане и намалява сковаността на кръвоносните съдове, понижава калциевия индекс, увеличава производството на жлъчка, което спомага за балансиране на липидния профил и холестерола.

За да приготвите чеснова вода, трябва да смачкате една скилидка чесън, да я залеете с 250 мл вода и да добавите една чаена лъжичка зехтин. Оставете напитката да се вари в продължение на 15 минути и изпийте.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    1
    Който и да е
    Пийте тоалетна вода, за да ви е свеж дъха.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари