Пиенето със сламка ни състарява

0
Пиенето със сламка, зависимостта от социалните мрежи, гледането на сериали и редица други навици ни карат да изглеждаме по-възрастни
Пиенето със сламка, зависимостта от социалните мрежи, гледането на сериали и редица други навици ни карат да изглеждаме по-възрастни

Пиенето със сламка, зависимостта от социалните мрежи, гледането на сериали и редица други навици ни карат да изглеждаме по-възрастни

В днешния свят, в който все повече и повече хора прекарват времето си пред екрани, е важно да обърнем внимание на някои навици, които могат да ни направят да изглеждаме по-възрастни.

Зависимостта от социалните мрежи

Седенето пред компютъра или телефона в продължение на часове може да доведе до схващане на врат, гърба и кръста. Това може да окаже негативно влияние върху осанката ни, а също и върху кожата на лицето. Напрежението в челюстите може да доведе до деформиране на кожата, което се проявява като бръчки около очите и устата.

Пиенето със сламка

Пиенето със сламка може да изглежда като безобиден навик, но всъщност може да доведе до появата на фини бръчици около устата. Това се дължи на факта, че при пиенето със сламка устните се напрягат и се образуват малки гънки.

Телефон в леглото

Синята светлина на екрана на телефона може да наруши синтеза на мелатонин, хормон, който регулира съня. Това може да доведе до безсъние, което от своя страна може да окаже негативно влияние върху кожата. Освен това, ако гледаме телефона в леглото, може да присвиваме очи, което също може да доведе до появата на бръчки около очите.

Сериали от сутрин до вечер

Светлината от екраните на компютрите, телевизорите и смартфоните може да увреди кожата. Тя може да проникне в дълбоките слоеве на кожата и да стимулира изработването на ензима ММР-1, който разрушава колагена и еластина. Колагенът и еластинът са отговорни за младия и опънат вид на кожата.

Хронично недоспиване

Хроничното недоспиване може да доведе до преждевременно стареене на кожата. При недоспиване кожата изглежда по-повяхнала, появяват се тъмни кръгове около очите и целият ни външен вид излъчва умора.

Нагреватели

Нагревателите и други уреди, които затоплят помещенията, могат да изсушат кожата и да доведат до появата на бръчки. Затова е добре да поддържате температурата в помещенията на умерено ниво.

Спално бельо

Изкуствените тъкани, до които се допира тялото ни през нощта, могат да провокират деформации на кожата. Затова е добре спалното бельо да е от фин памук или сатен.

Как да избегнем тези навици

За да избегнете тези навици, които могат да ви направят да изглеждате по-възрастни, е важно да:

  • Ограничите времето, което прекарвате пред екрани.
  • Пиете вода вместо да използвате сламка.
  • Не гледате телефона в леглото.
  • Избягвайте да гледате телевизия или да използвате компютъра в продължение на часове.
  • Спите достатъчно.
  • Поддържате умерена температура в помещенията.
  • Използвате спално бельо от фин памук или сатен.

Спазването на тези прости съвети може да ви помогне да запазите младежкия си вид за по-дълго време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Ф16
    Я си ебавайте майката,това е абсолютно глупост.Ако пресичам улицата може да ме блъсне кола,ако шофирам може да ме блъсне тир,ако се разхождам може да ме удари метеорит.Олигофрени.Само никой не казва ,че работата е най вредна ама хайде....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари