Пич Божо се сравнява с Барселона

0
Всъщност не е ли време да се обадим на тел. 112?
Всъщност не е ли време да се обадим на тел. 112?

Писмото на четворния агент (с псевдоними Богдан, Кардам, Тервел и Телериг) на ДС, той е като Мата Хари, до медиите срещу напълно резонната подписка на професорите Ивайло Дичев и Калин Янакиев най-после да се пенсионира съдържа най-малко 30 грешки - правописни, пунктуационни, граматически, стилни и др. Това число е прекомерно даже и за един старши научен сътрудник II ст. в комунистическата БАН. Грешките издават посредственост в образованието и в общата култура на агента на ДС. Той очевидно не знае разликата в употребата на тире и дефис, не знае, че изразът "въпреки че" е без запетайка, не знае правилата за употребата на пълния член, за употребата на запетая, на въпросителен знак, изпуска цели думи (например "подписка" в шестото поред изречение на писмото) и т.н. Оценката по правопис на текста на това писмо няма как да бъде по-висока от "Слаб (2)", ако този текст беше написан от петокласник. 

Вампирологът и любителят на мистерии в това писмо е фиксиран върху числото 30. Похвалва се: "досега съм събрал средства и построил изцяло или имам солиден принос на 30 (тридесет) христянски храма", как става това, къде се събират толкова пари - това не е ясно, а после без връзка говори за 30 "вече частично възстановени крепости". 

В същото време този радетел на християнството, този събирач на пари и строител на десетки християнски храмове даже и не знае Десетте Божи заповеди. Няма такава заповед "Не лъжи!" в Светата Библия, др. Димитров. Деветата Божа заповед (Изх. 20:2-17, Втзк. 20:5-22) е друга. Дали сега, а и преди време, като агент на ДС, си я спазвал, след като не я знаеш?

Пич Божо подчертава дебело "характерната си скромност", и се сравнява с... футболния клуб Барселона (!?) от Испания. Това в медицински (психиатричен) план вече е сериозен симптоматичен щрих в картината на душевното здраве на агента. Издава комплекс за малоценност (обикновено пъпчивите пубери се идентифицират толкова мощно с отбори и футболисти-звезди, Божо, ти да не си Меси, бе?) и озадачаваща акробатна мисловна продукция на сенилни години. 

Пич Божо се извисява в собствените си очи, представете си, като Главен Борец срещу... османските завоеватели. Удря силен плесник на националния нихилизъм, на безродието и на примиренчеството с "реалностите", по неговите думи. Какъв херой! 

Всъщност не е ли време да се обадим на тел. 112?

акад. Петър Иванов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари