Ким Чен-ун ще посети Русия

1
Северна Корея е една от малкото държави, които открито подкрепят Русия след нахлуването в Украйна
Северна Корея е една от малкото държави, които открито подкрепят Русия след нахлуването в Украйна Снимка: ЕПА / БГНЕС / Арвхив

Северна Корея е една от малкото държави, които открито подкрепят Русия след нахлуването в Украйна

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун ще посети Русия през следващите дни по покана на президента Владимир Путин, съобщиха от Кремъл в понеделник.

По-рано южнокорейски медии, позовавайки се на неназовани правителствени източници, съобщиха, че Ким изглежда е напуснал със специален влак, пътуващ за Русия и среща на върха с Путин.

„По покана на руския президент Владимир Путин председателят на държавните въпроси на Корейската народнодемократична република Ким Чен Ун ще бъде на официално посещение в Руската федерация през следващите дни“, казаха от Кремъл, цитирани от Евроком.

Путин пристигна в понеделник в руския далечен източен град Владивосток, за да присъства на Източния икономически форум.

Съединените щати изразиха загриженост, че Северна Корея ще предостави оръжие на Русия.

Северна Корея е една от малкото държави, които открито подкрепят Русия след нахлуването в Украйна миналата година, а Путин обеща миналата седмица да „разшири двустранните връзки във всички отношения по планиран начин чрез обединяване на усилията“.

Последното пътуване на Ким в чужбина през 2019 г. също беше във Владивосток за първата му среща на върха с Путин след провала на преговорите за ядрено разоръжаване на Северна Корея с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    ebaskal
    ами за средно статистическият европлебей излизането някъде от типа "магарето да види светът и светът да види магаре" е една от най-силните ценности. а в същото време, собствените им държави са райски градини потънсли в лайна и корупция, които те категорично отказват да защитават. такъв е съвременният строй. изсери се на своето, възхвали чуждото. абе ако си даскал на децата ми ще те бия с шутове докато не повърнеш. ти си боклук.
  • -2
    1
    daskal
    Добра новина за путинофилите. Ще могат да имигрират освен в Русия и в Северна Корея. Чудя се как Ким е издържал 4 години (!) без да излезе никъде зад граница. Никъде, освен пак в Русия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари