Петте най-опасни диети за здравето

0
Самостоятелното подлагане на диета може да доведе до сериозни здравословни проблеми
Самостоятелното подлагане на диета може да доведе до сериозни здравословни проблеми

Самостоятелното подлагане на диета може да доведе до сериозни здравословни проблеми

Самостоятелният избор на диета може да доведе до болнично легло, пише Actualno.com.

Как да станем по-слаби?

„Как да отслабнете бързо“ - стотици хиляди хора задават този въпрос всеки ден. Едни хора се стремят да отслабнат с гладуване, други се надяват на модните „Годжи бери и други семена от чиа“, докато трети комбинират няколко диети, за да постигнат максимални резултати.

Въпреки това в преследване на стройната фигура, не трябва да забравяте за здравето си. Като се подложите на диета, е лесно да го загубите.

Диетологът Оксана Дмитриева назова петте най-опасни диети, които могат да доведат до сериозни последици за здравето.

Диета без или с много малко въглехидрати. Тази диета почти изключва консумацията на въглехидрати. Без тях обаче тялото много скоро ще се измори да работи на празен ход. В резултат на това ще се наруши храносмилането, сънят, ще се появи тремор на крайниците, ще се влоши зрението и дори простите задачи на работното място ще станат много по-трудни за решаване.

Моно диета. Нейните привърженици ядат един продукт няколко дни подред. Това могат да бъдат тиквички, ябълки, кефир или други продукти. Такова еднообразие определено няма да работи. В рамките на около седмица човек, който отслабва по този начин, има пълен дисбаланс на активните съставки и проблеми с храносмилането.

Кето диета. Доста често резултатът от такава диета е кетоза - когато тялото извлича енергия от разградените мазнини. В резултат на това се образува маса от кетони, които буквално могат да отровят тялото.

Периодично гладуване. Гладуването във всякакви количества и форми може да бъде предписано само от лекар, като се вземат предвид възрастта, теглото и физическата форма на човек. В случай на аматьорски изпълнения не трябва да се изненадвате, че килограмите остават същите, но нервите определено са „отслабнали“. Продължителното лишаване от храна може да доведе до посещение на психиатър.

Протеинови диети. Диетологът напомня, че прекалената страст към протеините може да причини отравяне. Заради този дисбаланс на храненето в организма, рано или късно ще има дефицит на витамини и други основни хранителни вещества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари