Петото "Велико народно въстание" ще е след седмица

1
Обявената дата е ден 100 на недоволствата
Обявената дата е ден 100 на недоволствата

Обявената дата е 16 октомври, ден 100 на недоволствата, а мястото на събитието е известна - на Фонтана пред Президентството. От 17:00 часа

Следващото - пето издание на "Великото народно въстание", както биват кръщавани най-масовите протести срещу правителството и главния прокурор, ще се проведе на 16 октомври, когато е стотният ден от началото на протестите, съобщи днес на поредния антиправителствен митинг адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

Днес на площад "Независимост" имаше около стотина протестиращи. Те планираха шествие до "Орлов мост" и блокиране на ключовото кръстовище за няколко часа, но така и не успяха да реализират намеренията си, пише Дневник.

На днешния протест бяха съобщени данни от социологически проучвания, посочващи доверието в национални институции и политици, както и към протеста.

"Според едно проучване доверието в прокуратурата е 12%, в правителството - 7%, по времето на Жан Виденов беше 11%, а доверие в протеста - 70%. 2/3 подкрепят. Ако прибавим и пенсионерите, които все още се страхуват да изкажат мнението си, подкрепата в протеста щеше да е 90-95%", коментира проф. Велислав Минеков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари