НА ЖИВО: Протестна разходка до "Орлов мост"

1
Отровното трио обеща нови барикади
Отровното трио обеща нови барикади

Протестна разходка до "Орлов мост" тази вечер, а от утре - вдигане на нови барикади.

Това обещаха от "Отровното трио" на поредния протест тази вечер пред фонтана на Президентството.

Отново имаше блокада в центъра на София - протестиращите спряха движението по бул. "Цар Освободител" и "Дондуков" в участъка, популярен като Триъгълника на властта.

57-та вечер на протести събра на протестен митинг участниците в различните палаткови лагери, които вече не съществуват, и водачи на различни извънпарламентарни формации на митинг пред фонтана на Президентството.

Речи държаха от "Отровното трио", както и познатите лица от "Правосъдие за всеки" Велислав Величков и зеленият Борислав Сандов от ДБ.

Низвергнатият от Църквата Дионисий нарече Бойко Борисов "узурпатор на властта" и се възмути, че за първи път депутатите заседават в сграда без надписа "Съединението прави силата".

Множеството и ораторите призоваваха за оставки и обвиняваха полицията в репресии и арести заради снощните сцени на агресия.

Управляващите бяха нарочени, че докарали футболните агитки, за да обвинят протеста в насилие. Множеството започна да обижда българските полицаи с викове "еничари", а към обвиненията по адрес на полицията се присъединиха бившият генерал Шивиков и Ренета Инджова. "Кого пазите, еничари?", обърна се към органите на реда бившата премиерка.

Към 21.30 все още нямаше и следа от нови палатки и шатри, след като тази нощ лагерите бяха разчистени. В палатките бяха намерени взривни устройства и дори коктейл "молотов", както и други опасни предмети, предварително складирани за щурма срещу жандармеристите снощи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари