Петко Дюлгеров: Получих 14 000 евро от Ваклин

0
На 17-ти той ми даде хонорара. После се виждах с Иванчева и после, всичко което се случи беше пълен шок, каза Дюлгеров
На 17-ти той ми даде хонорара. После се виждах с Иванчева и после, всичко което се случи беше пълен шок, каза Дюлгеров Видео: NOVA

Бившият кмет на район „Младост” Петко Дюлгеров получил хонорар в размер на 14000 - 15000 евро на 17 април 2018 г.

Това обяви самият той в първото си изявление пред медиите, предаде NOVA.

Много време мълчах, но искам да ви кажа, че Ваклин преди да ме наеме е работил с доста други хора, които са се опитали да пробият при Иванчева, за да му решат проблемите. Затова, на 17 април 2018 г., получих хонорар в размер на 14000 - 15000 евро“, обясни Дюлгеров, който е смятан за посредник между бизнесмена Александър Ваклин и отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева.

Той разказа как е станала връзката с Ваклин и подчерта, че с него работели и по други проекти. „Ваклин се оплака, че има забавена преписка в „Младост“. Аз се опитах да реша проблема с Ваклин и Иванчева, исках да бъда медиатор. Двамата имаха конфликт. Иванчева беше обидена, защото Ваклин беше пуснал дело срещу нея, а пък той губел пари и бизнесът му умирал”, разкри Дюлгеров и обясни, че Иванчева поискала той да си оттегли преписката, да се срещнат и да обсъдят казуса. В разговори с него, бизнесменът на няколко пъти уверявал Дюлгеров, че е изтеглил делото, но това се оказало лъжа.

Ваклин ме лъжеше през цялото време. Искаше среща с Иванчева. Не можах да отида на срещата. Иванчева тогава му е казала, че пуска документите и го попитала дали иска да направи едно дарение. Той се съгласил, дори уговорили къде конкретно ще се реализира дарението. В крайна сметка нищо не изпълни. Ваклин искаше лично отмъщение и вендета”, заяви Дюлгеров.

Бившият районен кмет обясни, че на 17 април 2018, преди зрелищния арест на Иванчева и Петрова пред спортното министерство, срещата му с отстранения кмет вече е била с цел да я пита докъде са стигнали нещата. По тази причина, Иванчева се обадила на секретарката, за да й каже да пусне преписката на Ваклин, тъй като му била обещала.

Петко Дюлгеров заяви, че точно в този ден получил и хонорара си, който бил, за да съдейства на бизнесмена с придвижването на преписки и добави, че Ваклин непрекъснато го провокирал като му казвал с какви милиони разполага, как плащал по 50 000 евро лихва на година и, че дали ще плаща в банката или ще ги даде на Иванчева, му е все тая. На три пъти му показал парите – 70 000 евро.

Ние бяхме говорили с него за моя хонорар - 14 000-15 000 евро, защото трябваше да се оперирам в Турция. При последния ми преглед, докторът каза, че имам 20 процента виждане на дясното око. Ваклин даже искаше да ми ги даде по-рано, но аз му казах, че първо искам да му свърша работа. На 17-ти той ми даде хонорара. После се виждах с Иванчева и после, всичко което се случи беше пълен шок”, каза Дюлгеров и добави, че с Ваклин е работил по други съвместни дейности и изрази съжаление, че не е сключил договор с него.

Дюлгеров обяви, че първоначално се е съгласил да каже определени неща, защото парите му трябвали за операцията. След това той се отказа от тях, обявявайки, че те са изтръгнати под натиск. Той заяви, че седейки на задната дясна седалка в колата на кметицата, заедно с Биляна Петрова до него, пуснал парите в плик. След ареста служебният му защитник и служители от КПКОНПИ му казали, че ако даде „правилни” показания, можело да бъде освободен.

Той обяви, че ще обжалва присъдата, а адвокатът му Марияна Тодорова попита Ваклин как спи нощем.

Един човек, който е бил потърсен от г-н Ваклин за съдействие, за придвижване и помощ на преписка получава 12 години лишаване от свобода. Не знам как Ваклин спи спокойно, при положение, че той го е потърсил, той го е намерил и той го е вкарал в този батак”, каза Тодорова.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари