Името на Иванчева не се появи в СРС-тата по делото

2

Името на отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева не се появи в СРС-тата по делото, изслушани днес в съдебна зала.

Тя е обвинена във взимане на подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, за да придвижи преписката му за строеж в квартала. На записите днес се чуха телефонни разговори между Ваклин и бившия районен кмет Петко Дюлгеров, който е обвинен за посредничество. Името „Иванчева” обаче така и не се споменава директно, а се чуват изрази като „тя”, „тази жена”, „онази жена”, „шефката” и др.

В съдебната зала бяха прослушани поредица от телефонни разговори между Александър Ваклин и Петко Дюлгеров. От показанията, които Ваклин даде по-рано пред съда, се разбра, че потърсил Дюлгеров, за да му помогне със забавената му преписка за строеж и да му уреди среща с Десислава Иванчева.

„Ще се видим с онази госпожа. Те се мотат, нарочно го правят. Уж намериха преписките”, казва Дюлгеров, след което споменава, че прави телевизионно предаване, което иска да премести в по-голяма телевизия. За целта търси рекламодатели и моли Ваклин за съдействие. Бизнесменът се съгласява, информира Дарик.

В следващ разговор Дюлгеров вече казва, че се видял с „тази госпожа”, но тя била ядосана от дело, което Ваклин бил завел. Ваклин уточнява, че е започнал процедура срещу Столичната община за мълчалив отказ от разрешително и уверява, че то не е лично срещу „нея”. Дюлгеров възразява с: „Ма тя тия неща много-много не ги схваща. Изкара го едва ли не лично такова. Това допълнително натоварва нещата”.

В следващите разговори вече се говори за искана парична сума. Дюлгеров уточнява, че „по принцип, нали, горе-долу работя за 15% от сумата, зависи каква е. Но това ще го уточним с тебе”. Ваклин обаче възразява с: „Много те уважавам, но това е друг човек”, след което иска лична среща и гаранция от кметицата, защото по думите му: „Това не са ми пари за закуска. Не са дори в рамките на разумното”.

Дюлгеров обаче отказва с думите „Тука аз ти гарантирам” и заявява, че тя нямало да се съгласи на среща.

В показанията си по-рано пред съда Ваклин заяви, че никога не е говорил за пари лично с Иванчева и нямал начин да провери дали Дюлгеров предава правилно думите му на нея и обратно.

  Междувременно днес обвинената заместничка на Иванчева - Биляна Петрова, отново се оплака от условията в ареста. По думите й в тясната килия отново са трима души, а въздухът буквално не достигал.

  Прослушването на СРС-тата ще продължи на 17 декември, когато е следващото заседание по делото. До тогава трябва да е станало ясно и дали втората инстанция ще пусне под домашен арест Иванчева и Петрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари