Петър Тодоров: Изборният процес се прекъсва, само ако бъде открит предмет, наподобяващ взрив

0
Дадени са указания при съмнителен багаж избирателите да бъдат проверявани
Дадени са указания при съмнителен багаж избирателите да бъдат проверявани Снимка: bTV

Дадени са указания при съмнителен багаж избирателите да бъдат проверявани

"Обезпечили сме на 100% сигурността на изборните места. Ще бъдат извършени щателни претърсвания. В утрешния ден те ще бъдат безопасни. Дадени са указания при съмнителен багаж избирателите да бъдат проверявани“.

Това коментира по bTV главният секретар на МВР Петър Тодоров.

„При помещения, които са поставени под охрана, процедурата няма да се прилага. Ние сме поставили под наблюдение обектите, осъществяваме контрол на влизащите и излизащите. Ако бъде получен сигнал, нашите служители дискретно оглеждат общите помещения. Всички останали помещения са запечатани. Така ще се види дали сигналът е фалшив. Изборният процес се прекъсва само, ако бъде открит предмет, наподобяващ взрив“, подчерта гл. комисар Петър Тодоров.

Установено е, че заплахите са дошли от страна, която е извън Европейския съюз. Заплахата е била прекратена.

От сряда до вчерашния ден заплахите бяха от 17-годишен ученик в София, който беше задържан. Той е заплашил огромен брой училища. Заплахите в сряда, четвъртък и в петък (29, 30 и 31 март) са дошли от него“, добави Тодоров.

Единични заплахи са отправени от „имитатори“, които също са били ученици и са установени. Обяснението им е било, че не искат да ходят на училище.

В понеделник и вторник (27 и 28 март) водещата версия беше за хибридна атака от страна, извън ЕС“, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари