Петър Мицин завоюва и сребро на Световното първенство по плуване

1
За българина това е втори медал от първенството в Израел
За българина това е втори медал от първенството в Израел Снимка: БТА

За българина това е втори медал от първенството в Израел

Петър Мицин спечели сребърен медал в надпреварата на 800 метра свободен стил от Световното първенство по плуване за юноши и девойки в Нетаня, Израел.

Българинът финишира за 7:49.36 минути и беше изпреварен единствено от Кузей Тунчели (Турция). Двамата бяха разделени от 61 стотни, информира БТА.

Времето на Тунчели 7:48.75 минути е рекорд на шампионатите за юноши. Трети финишира китаецът Чжаншуо Чжан, който изостана с 1.28 секунда от победителя.

За Петър Мицин това е втори медал от първенството в Израел. Плувецът ни спечели световната титла на 400 м свободен стил. В тази дисциплина възпитаникът на Николай Вакареев държи световния рекорд за юноши. Вчера (05.09) 18-годишният българин финишира на четвърто място в плуването на 200 м свободен стил.

Мицин ще се включи и в надпреварата на 200 м бътерфлай на шампионата в Нетаня. Сериите са в събота (09.09) от 10.14 часа. Роденият във Велинград състезател ще плува в четвърта серия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари