Петър Иванов представя Русе на Европейското първенство по спортна стрелба в Естония

2
От 22 февруари Петър влиза в сборен лагер с националния отбор, където ще се готви за участието си в Европейското първенство
От 22 февруари Петър влиза в сборен лагер с националния отбор, където ще се готви за участието си в Европейското първенство Снимка: Община Русе

От 22 февруари Петър влиза в сборен лагер с националния отбор, където ще се готви за участието си в Европейското първенство

Русе ще има участник в Европейското първенство по спортна стрелба през месец март в Талин, Естония.

Тръгналият от редиците на Ученическата спортна школа Петър Иванов, след силно представяне на Държавното първенство, “Гран при София” и “New olympic hopes“, завоюва лидерската си позиция в състава за шампионата на Стария континент.

На Държавното първенство в София, провело се от 6 до 9 февруари, Петър постави нов държавен рекорд във финала на дисциплината 10 метра въздушен пистолет. Седмица по-късно от участието си в организирания от Български стрелкови съюз международен турнир “Гран при София” и “New olimpic hopes” Петър завоюва 2-ро и 3-то място и отново във финалната прострелка подобри за втори път собствения си държавен рекорд.

От 22 февруари Петър влиза в сборен лагер с националния отбор, където ще се готви за участието си в Европейското първенство.

Откритието на Ученическата спортна школа и треньорката Севдалина Стоянова Петър започва тренировки по стрелба, когато е 5 клас. Безспорен медалист в състезанията през последните две години. През 2022 година той получава и покана за националния отбор на юношите, където прави първите си международни стартове. От участието си в тях печели първите си така ценни медали - злато от турнира в Нови Сад, бронз от участието си в Walther

Youth Cup и бронз отново от „Гран при Белград“. Така Петър се утвърждава сред фаворитите за Европейското първенство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари