Петър Чернаев: Притискат ме да спра да търся причината за смъртта на дъщеря ми!

1
Няма как сама да се е обесила, смята русенецът
Няма как сама да се е обесила, смята русенецът Видео: bTV

Тезата за самоубийство се базира на съобщение във „Вайбър“. Няма как сама да се е обесила, смята русенецът

Още в самото начало имаше много факти и доказателства, които бяха абсурдни по различен начин“, каза в предаването „120 минути“ по bTV бащата на младата жена Петър Чернаев.

На 27 януари 2020 г. 29-годишната Виолета Чернаева от Русе е намерена мъртва в апартамента си в София. Основната версия е самоубийство.

Бащата вижда пропуски в тази теза и се опитва да ги посочи на разследващите.

Тезата за самоубийство се базира на съобщение във „Вайбър“, но то не е открито в телефона ѝ, нито в другите телефони. Получих съобщение от „Вайбър“, че се е присъединила към приложението четири часа, след като е починала. Някой е инсталирал „Вайбър“ на телефона ѝ – само така мога да си го обясня. Тя никога не е ползвала „Вайбър“, обърнах внимание на разследващите – глас в пустиня. Получих отговор да не се меся, те знаят какво да правят. Човекът, който я е намерил, е съобщил в полицията 90 минути, след като я е открил. В съдебномедицинската експертиза няма час на смъртта. Няма механизъм, по който смъртта е настъпила. Всички факти са некачествено събирани, защото са пропуснати важни неща. Няма разпечатки на трафични данни, не са проследени маршрути, а следите вече са изстинали след толкова време. Три години и девет месеца ще станат“, подчерта Чернаев.

Дъщеря ми, Бог да я прости, беше висока 140 сантиметра. По-късно се оказа, че това липсва в съдебномедицинската експертиза. Тя е намерена обесена, но на земята със счупени ребра и гръден кош. В същото време никой не показва и не доказва, че обесването се е случило на въжето, закачено за тавана на височина 260 сантиметра. Обърнах внимание, питах, но това остана без всякакви последствия. Технически е невъзможно да се случи, познавам мебелировката“, обясни той.

Разследващите казаха, че всичко е готово и ще предявят материалите. Надявам се, че това ще стане с обвинителен акт и ще влезем в съдебна фаза. За мен беше голяма изненада, че след цялата тази сага трябва да ми правят на мен психиатрична експертиза. Обяснението ми е, че това е начин да бъда тормозен и притискан и да спра да търся. Няма как да се откажа. Духът ѝ е някъде там и той иска истината. Ако трябва, ще мина не през психиатрични експертизи, а през…“, каза още Петър Чернаев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    1
    Аз
    Бог да я прости! Който се чуди - да види в коя държава се намираме...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари