Пет признака, че трябва да ядем повече, за да отслабнем

0
Недостигът на калории може да попречи на отслабването
Недостигът на калории може да попречи на отслабването

Недостигът на калории може да попречи на отслабването

Ядете ли твърде малко, за да отслабнете? Всъщност, това може да е контрапродуктивно. Когато приемаме по-малко от 1200-1500 калории дневно, тялото изпада в стрес и вместо да гори мазнини, започва да ги складира.

Ето няколко признака, че може би не се храните достатъчно:

  • Постоянно мислите за храна: Ако не можете да се концентрирате върху работа, защото сте заети с мисли за храна, това е знак, че е време да увеличите приема на калории. Добавете здравословни междинни хранения, като ядки, кисело мляко или плодове, към менюто си.
  • Пропускате хранения: Често пропускате ли закуска? Това е грешка, тъй като закуската е ключова за поддържането на здрав метаболизъм. Не пропускайте хранения, за да избегнете преяждане по-късно през деня.
  • Нарушен менструален цикъл: При жените, промяната или прекъсването на менструалния цикъл може да е индикатор за прекалено нисък прием на калории. Мазнините са важни за репродуктивната система и хормоналния баланс.
  • Главоболие: Честото главоболие може да е признак за недостиг на въглехидрати. Мозъкът се нуждае от глюкоза за енергия, а въглехидратите са основният й източник. Увеличете приема на въглехидрати, за да се справите с главоболието.
  • Постоянна умора: Ако постоянно се чувствате уморени, това може да е знак, че тялото ви е в режим на "запасяване" на енергия. Започнете да се храните нормално, за да си върнете енергията и жизнеността.

Не е нужно да гладувате, за да отслабнете. Здравословното отслабване е постепенен процес, който не е съвместим с драстични ограничения в калориите. Приемайте достатъчно калории, за да поддържате здравето си и да се радвате на красива фигура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари