Пет причини да залагаме на крикет

0
Крикетът е много атрактивен и не толкова популярен спорт, който обаче заслужава много внимание
Крикетът е много атрактивен и не толкова популярен спорт, който обаче заслужава много внимание

Крикетът е много атрактивен и не толкова популярен спорт, който обаче заслужава много внимание

Крикетът е игра, която може спокойно да се смята за втория най-популярен спорт в света. Ето защо и анализаторите от www.bookmakers.bg го посочват като един от много атрактивните и не толкова популярни спортове, който обаче заслужава много внимание. Историята на тази дисциплина е повече от интересна и макар да не печели толкова внимание в Европа, Азия го обожава.

Как се играе крикет? До някаква степен прилича на бейзбола, но има някои основни различия, на които трябва да обърнете внимание. На първо място се играе на овален стадион, а главното поле е правоъгълно. От двете страни се поставят три дървени пръчки, които да маркират двата края. Върху тях се поставят две специални плоскости, които трябва да се бранят от човека, който ще батира – играе с батата.

Ако те бъдат съборени, батиращият изгаря и се замества. След успешно удряне на топката, батиращият трябва да тича до другата страна на правоъгълното поле, за да отбележи ининг, докато втори член на отбора бяга към свободната позиция.

Целта на единият отбор да трупа ининги – една размяна в правоъгълника – другият отбор трябва да изгори всички батиращи, за да може двата отбора да се разменят. Крайният резултат се определя на броя натрупани ининги. Тук присъства и равенство – няма дузпи като при футбола. Крикетът няма времеви интервал, мачът приключва, когато и двата отбора остават без играчи.

Може да се изненадате, че повече от спортните фенове правят залози на крикет, а Индия може да се похвали с едно от най-атрактивните първенства. Препоръчваме да им обърнете внимание. Може да правите залози за успешен ининг, за изгарянето на играч, успешни следващи 2 удара и други. Някои брандове дори предлагат пряко предаване или интерактивна анимация, изобразяваща случващото се.

И след като обещахме поне 5 причини за гледане на крикет, нека обърнем внимание:

1. Това е игра, която въпреки странните правила, може да бъде много вълнуваща. Ако не сте гледали една среща, постарайте се да видите някое от индийските дерби, където зрителите се изчисляват в милиони.

2. Крикетът изглежда с много прости правила в началото, но след това става в пъти по-сложен и тук вече започва да работи стратегията и подготовката от самите треньори. Не се изненадвайте, ако индийският Моуриньо паркира автобуса при дадена игра.

3. Това е игра с история. Англичаните я носят в Индия, а след това ще открием, че продължава да се разпространява в Азия. Броят на професионалните отбори е доста голям и по-често ще попаднете на важен мач там, отколкото в света на футбола.

4. Това е игра, която винаги ще ви държи на ръба. Всеки играч се радва на различна стратегия, а липсата на времеви интервали ще ви държи на ръба.

5. За разлика от повечето платени спортни канали, крикетът е свободен за зрителския интерес и все още може да се намери напълно безплатно в ефира, както и различните спортни стриймове.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg. Дори и този спорт крие рискове при спортните прогнози. Запомнете, че няма нищо сигурно или гарантирано. Стремете се към забавление и удоволствие от риска, не търсете бързи печалби или повишаване на финансовия статус за един ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари