Песков: Путин не планира да обсъжда с България спирането на газа

0
Плащане в надлежната форма ще бъде основание за продължаване на доставките, заяви говорителят на Кремъл
Плащане в надлежната форма ще бъде основание за продължаване на доставките, заяви говорителят на Кремъл Снимка: Наталья Селиверстова / РИА Новости

Плащане в надлежната форма ще бъде основание за продължаване на доставките

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не изключи вероятността и други страни освен България и Полша да не получават руски газ, ако не плащат за него в рубли, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"С наближаването на срока за плащанията (за газа), ако някои потребители откажат да плащат по новата система, то указът на президента (Владимир Путин) разбира се ще се изпълнява", каза говорителят на президентската администрация.

Доставките за Полша и България ще бъдат възстановени, ако страните започнат да плащат в рубли, допълни той.

"Плащане в надлежната форма ще бъде основание за продължаване на доставките", каза Песков.

На въпрос дали се планират контакти на Путин с колегите му от тези страни за обсъждане на ситуацията, говорителят отговори: "Не се планират".

Необходимостта да се премине към плащания в рубли за руския газ е била продиктувана от това, че от Русия са били откраднати "значителни по сума резерви", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари