Перничанин, осъден заради измами с надомна работа, подлъгал и русенци

0
Общият размер на причинената имотна вреда е 2607 лева
Общият размер на причинената имотна вреда е 2607 лева Снимка: news.lex.bg

Общият размер на причинената имотна вреда е 2607 лева​

3 години затвор при първоначален строг режим. Това е присъдата на 38-годишния перничанин Валери Стоичков, който успя да измами над 60 души с фалшива обява за надомна работа с детски играчки. Делото преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като обвиняемият признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт, предаде Марица.

Стоичков набирал желаещи за надомна работа за сглобяване на детски играчки чрез обява в интернет. Представял се за предприемач, Обаждали му се предимно безработни хора от цялата страна. Те били готови веднага да започнат надомната работа, но Стоичков нямал намерение да им я осигури, нито пък се занимавал с подобна дейност.

Мераклиите изпращали поисканата от него сума – по 42 лева, но не получили части за детски играчки в замяна, нито пък парите им били върнати. Общият размер на причинената имотна вреда е 2607 лева. Измамени са хора от столицата, Варна, Пловдив, Русе, Бургас, Стара Загора, Хасково, Сливен, Асеновград, Ямбол, Казанлък, Монтана и редица села.

Присъдата на Районния съд в Пловдив подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари