Пенсионирани военни с ниски доходи ще имат право на безплатен обяд

2
Право на такъв обяд имат всички ветерани от войните, военноинвалиди, военнопострадали, пенсионирани военнослужещи от Министерството на отбраната
Право на такъв обяд имат всички ветерани от войните, военноинвалиди, военнопострадали, пенсионирани военнослужещи от Министерството на отбраната

Право на такъв обяд имат всички ветерани от войните, военноинвалиди, военнопострадали, пенсионирани военнослужещи от Министерството на отбраната

Пенсионираните военнослужещи, които имат доход под минималната работна заплата (в момента 933 лв.) ще могат да се възползват от безплатен топъл обяд през работната седмица към социалните кухни на Министерството на отбраната.

Това е заложено в публикуван за обществено обсъждане проект за промяна в наредбата за организацията и дейността на военните клубове, социалните кухни и домовете за пенсионирани военнослужещи, и др.

Такава опция съществува и в момента, но доходът трябваше да е под 370 лв. и не бе обвързан с минималната работна заплата.

Право на такъв обяд имат всички ветерани от войните, военноинвалиди, военнопострадали, пенсионирани военнослужещи от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, както и български граждани, участвали в мисии и операции на въоръжените сили на Република България извън територията на страната.

За да получат достъп до социална кухня, пенсионираните военнослужещи трябва да докажат дохода си с официален документ, издаден от Националния осигурителен институт. Право на тази услуга имат и хората, сред тях, които са с трайно намалена работоспособност 50 и над 50 на сто. За целта е нужно да се представи ТЕЛК. Има обаче и условие - кандидатстващият да не е в съжителство с други лица, способни да се грижат за него.

Ето списък на социалните кухни в страната (по информация от сайта на ИА Военни клубове и военно-почивно дело):

Пловдив – бул. "Цар Борис ІІІ Освободител" №125;

Стара Загора – ул. "Христо Ботев" № 108А;

Карлово – пл. "20-ти юли" № 12;

Асеновград – ул. "Железарска" № 6;

София – бул. "Цариградско шосе" № 111;

Дупница – ул. "Охрид" № 3;

Кюстендил – ул. „Проф. Асен Василев", ресторант „Боркс", до бл. 77;

Ботевград– ул. „България" № 4;

Благоевград – ул. "Ал. Стамболийски" № 30;

Банско – ул. "Цар Симеон" № 57;

Чирпан – ул. „Георги Димитров" № 59;

Шумен – ул. "Херсон" № 2;

Пазарджик – ул. „Княз Александър Батенберг" № 3;

Казанлък – ул. „Розова долина" № 7;

Стара Загора – ул. „Армейска" № 16, стол № 1;

Плевен – ул. "Дойран" № 77;

Ловеч – бул. „България" № 41;

Лом – ул. "Дунавска" № 20;

Варна – ул. „Владислав Варненчик" № 2, помещение на ВМК – Варна;

Сливен – ул. "Хаджи Димитър" № 31;

Хасково – ул. "Съединение" № 44;

Русе – ул. "Гурко" № 10;

В. Търново – пл. "Майка България" № 1;

Айтос – ул. "Христо Ботев" № 7;

Видин – ул. "Баба Вида" № 15";

Ямбол – Градски парк, ресторант "Златен рог";

Бургас – ул. "Христо Ботев" № 48, Военен клуб - Бургас;

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    Tenyo
    Защо допускате да има бедни пенсионери военни за тези няма пенсия и заплата и затова има обяд Смешна държава Смешна подобие на армия. Благодаря
  • -3
    4
    нда
    Льошо скъсания, льошо, ти и до социална кухня май не можа да докараш?!? Кво стана, платиха ли ти репарации за 40 годишния ти живот под комунистическо?!? Или вече искаш и за 35 годишния ти живот под капиталистическо?!?
  • -6
    3
    МДа
    Руско робство! И турско ПРИСЪСТВИЕ! Не забравяйте, че никога не сме били под турско робство... Безродници
  • -1
    2
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Военните бяха част от комунистическата репресивна машина по време на съветската окупация на България. Бяха в тежест на бюджета, респективно на българския народ тъй като не произвеждаха нищо , а само харчеха и защитаваха съветските интереси на Балканите против НАТО на гърба на народа. Българите поддържаха армия директно подчинена на Кремъл, плащаха със собствените си пари за собствената си окупация под натиска на продажните ни комунисти от Полит-бюро на ЦК на БКП. Сега ще им дават и привилегията да ядат безплатни обяди. Всъщност мястото им на тая продажна офицерска комунистическа сган е в лагери и затвори, за предателство против България и българския народ. Безплатна храна само в затвора за тия пиявици на българска кръв.
  • 4
    1
    ЛошияТ вълК
    Не ги е срам безплатен обяд хората си имат достойнство!!! Трилиони изкрсадаха гадовете им с гадове а на пенсионираните военни безплатен обяд. А защо са с ниски пенсии кои ги глътна в огромния си търбух
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари