Пенсионерката, задържана за "ало" измами: Заплашваха ме

1
Жената в момента е под домашен арест
Жената в момента е под домашен арест Видео: NOVA

Жената в момента е под домашен арест

Две пенсионерки попаднаха в схема за ало измами - едната като жертва, другата като муле. Измамницата в момента е под домашен арест. Тя разказа как е попаднала в схемата. Ексклузивно говори и последната ѝ жертва - 74-годишна пенсионерка от Варна, която оставила 5000 лв. до контейнер за боклук. С двете жени ни среща Емил Дамянов.

Ало, обажда се Георги от полицията във Варна". Така започва всичко - с Георги, който е стара схема на „ало” измамниците.

„Казаха, че искат да предпазят детето ми и трябват пари. Знаеха и двата ми телефонни номера”, сподели жената, цитирана от NOVA.

Телефонната атака станала почти едновременно. Първо на мобилния, а секунди след това и на домашния телефон.

Казаха ми, че ще разбият апартамента, ще ме пребият и в паниката не затворих”, разказа още жертвата на телефонна измама.

След като оставила парите до кофа за боклук, жената била инструктирана отново да се прибере у дома.

Парите прибира 75-годишната Марийка Митева. Пенсионерката твърди, че е вербувана от телефонните измамници по същата схема, по която лъжат жертвите си.

Заплашиха ме, че ще ми счупят краката, както и на децата ми”, обясни жената. Твърди, че и на нея тарторът на „алоизмамите ѝ се представил за полицай.

По данни на МВР жената е била съпричастна към „алоизмами за около 100 хил. лв. в последните месеци. По думите ѝ обаче тя изобщо не е подозирала, че е съдейства на престъпници.

Не съм виждала мъжа, с който говорих. Все по-често започна да ме търси и да иска помощ. Аз попитах „Каква помощ, нали сте от полицията? Караше ме да нося някакви пакети””, допълни жената. Признава обаче, че мнимият полицай ѝ оставял пари след всеки пренесен пакет.

Преди обаче това да започне Марийка споделя, че още през миналата година същият мъж я е карал да тегли пари от личния си влог.

Каза ми „Ще кажеш, че ще правиш ремонт и че ти трябват пари. И така изтеглих 20 хиляди лева”, разказа възрастната жена.

Сега, когато е под домашен арест, Марийка през сълзи споделя, че съжалява.

Не съм добре. Добре, че дъщеря ми носи лекарства и храна. Виновна съм пред нея”, обясни пенсионерката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    До 3
    А твойта майка вече е хвърляла няколко пъти на мангалите през терасата, вместо да ти ги даде на тебе, щото те е домързяло да я обучиш да не се връзва, а пък и тя си е пълен кукундел.
  • -2
    3
    Ало
    Ало, ало, коментиращите отдолу, вий да не сте от Вятово, или просто сте си така, природно глуповати боклуци!
  • 8
    2
    Разбира се!
    Алчно бабище, излъгало друго тъпо бабище! 30 години им се приказва да не вярват на мангалите, а да проверяват децата си, полза никаква. И децата им са си виновни, че не са опитали да вкарат малко мозък на дъртаците. Така им се пада. Жалко, че файдата е винаги за мангалските изроди.
  • 4
    1
    Васил
    Дъртия комунистически запъртък лъже!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари