Пенчо Милков: Вече спират тировете и по другия им лъч на движение - Търговище и Разград

0
Ако се прилага постоянно и се спазва, тази мярка ще облекчи ситуацията, заяви кметът на Русе
Ако се прилага постоянно и се спазва, тази мярка ще облекчи ситуацията, заяви кметът на Русе

Разговарях със зам.-министъра на транспорта Николай Недялков.

Тировете вече биват спирани не само в областите Стара Загора и Велико Търново, но и по другия им лъч на движениеТърговище и Разград.

Ако се прилага постоянно и се спазва, тази мярка ще облекчи ситуацията. Камионите ще бъдат по-малко и органите на реда ще могат да оказват по-голям контрол.

Но няма да изчезнат.

ДЪЛГОСРОЧНОТО решение на Община Русе остава изграждането на голям буферен паркинг върху 160 декара общински имот. В понеделник стартирахме и процедурата. Така освен че ще се реши проблемът, ежегодно в бюджета за русенци ще влизат минимум 600 хиляди лева.

Продължавам да настоявам, че докато се изградят първите паркоместа, трябва да изведем опашките извън вътрешността на Русе. С екипа ми отдавна представихме участъците, в които може да престоява и максимумът камиони, който можем да поемем. Над този брой тирове русенци не могат и не бива да търпят повече.

Възложихме и очакваме изработването на указателни табели с надпис TRANSIT, които да насочват шофьорите към Дунав мост и да предотвратяват навлизането им в самия град.

Разполагаме тоалетни и контейнери за отпадъци, организирали сме почистващи екипи по бул. „България“, което беше практически невъзможно до момента заради всички тапи.

Надявам се представителите на институциите и всички пряко засегнати от проблема да се обединим около още конкретни мерки, за да може държавата да ни съдейства за привеждането им в действие.

Пенчо Милков, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    русенец до шопите
    Не можем да спрем тировете, но можем да накараме шопите да се сетят, че има и Северна България. Нека премахнат всички винетки, тол такси, а пътищата да станат частни и платени. Със събраните такси да се прави ремонт на съответните пътища. Така само за една, максимум две година пътя Русе - Свиленград ще е перфектна европейска магистрала. Втръсна ми софиянци да вземат парите от натоварените пътища и да си правят пътища за тях, за морето в Гърция или където ходят на почивки. Или да правим самолетни и ж.п. връзки с Македония. Това е ограбване, а и колко хора трябва да загинат по пътя Русе - Свиленград. Поне от Русе до Търново паметниците на загиналите при катастрофи са на всеки километър, като филма, даже и по на често. Това е безсрамие. Да не говорим за проблема на Дунав мост.
  • 8
    2
    Смукърбърг
    Спри си с това Файсбок управление бе.
  • 6
    1
    русенец
    Спирайте ги преди да влязат в България, бе тъпак! Софиянци да престанат да продават разрешителни на калпак!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари