Работи се усилено по ТИР-паркинга край Русе

6
Русенец "видя отвисоко" как върви работата по ТИР-паркингът, който се прави край Русе
Русенец "видя отвисоко" как върви работата по ТИР-паркингът, който се прави край Русе Снимка: Facebook

Русенецът Росен Петров "видя отвисоко" как върви работата по ТИР-паркингът, който се прави край Русе

Добра новина носи снимката, публикувана от Росен Петров във Фейсбук групата "Забелязано в Русе" - по ТИР-паркинга, който се строи върху общинска земя, се работи. Напомняме ви, че в края на март кметът Пенчо Милков каза на пресконференция, че "ТИР-паркингът, който се прави от частна фирма върху общинска земя, и ще бъде предназначен за 700 камиона, трябва да е готов до края на май 2023 година". Очевидно желанието на фирмата изпълнител и на Общината е сроковете да бъдат спазени.

Новият ТИР-паркинг се очаква да облекчи трафика в района, тъй като през лятото, по неофициална информация от Министерството на транспорта, се очаква да започне ремонт на ГКПП "Дунав мост 2" при Видин.

Според кмета Милков до края на годината ще е готов и по-малкият общински паркинг, който се прави с отпуснатите от държавата 3 милиона лева. Той е в процес на проектиране.

Надеждата на русенци е, че двата паркинга ще приберат камионите от пътя към Дунав мост и движението най-после ще бъде организирано по европейските правила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    11
    Бай Чеп
    И за какво го правят? Нали фатмака Радев каза, че наесен влизаме в Шенген! Тати каза ша ми купи колело, ама друг път!!!
  • 7
    10
    Бабаняк
    Летище,,Мечка,, е всъщност летище Пиргово. Летището функционираше преди 10 години,дори имаше паднал самолет. За съжаление политическа мафия ГЕРБ го подари на Росен Даскалов без много шум. Нямате си представа колко е зле положението.
  • 0
    9
    Русенец
    ТИРовете трябва от магистралата да влизат директно на КПП, без отклонения. 20 паралелни ръкава с гишета, което е свободно свети зелено, да се вижда отдалеч. Обработка на документи за минута и гитти нататък. Чакане на опашка не трябва дори да се допуска като опция. Потокът от такси ще се одесетори, но трябват хора с визия, хора с акъл. Резултатът говори за пълен дефицит на такива, но пък си вдигат заплатите при първа възможност.
  • 3
    8
    Русенец
    Прилича на малко летище, като това край с. Мечка, което не се ползва от много години. И защо не можеше да паркират ТИРовете на летище Мечка? Защо трябваше да се харчи народна пара? Никой не ви беше подшушнал за идеята, за летището ли? Напротив! Много пъти го бях писал, но някой се е направил, че не е прочел.
  • 8
    7
    ...
    Този паркинг е крадячка за пари. Няма да реши ни най малко проблемите с камионите. Това са тотални глупости. Вижте му формата. Чертан е от глупак, който е карал миникупър или гербаджийска калинка с три грама морфологичен субстрат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари